Berlin'de "Filistin Kongresi": Binlerce polis operasyona hazırlanıyor

Berlin'de "Filistin Kongresi": Binlerce polis operasyona hazırlanıyor

Berlin'de bugün başlayıp, Pazar günü son bulacak olan "Filistin Kongresi" için 2500 polis görev yapacak. Polis, hafta sonu boyunca herhangi bir suç şüphesi ortaya çıkar çıkmaz hızlı ve tutarlı bir şekilde müdahale edeceğini duyurdu...

Berlin polisi, planlanan "Filistin Kongresi" nedeniyle geniş çaplı bir operasyona hazırlanıyor. Bir polis sözcüsüne göre, bugün yaklaşık 900 polis memuru görevlendirilecek. Pazar gününe kadar toplam 2,500 civarında polis memurunun görevlendirilmesi bekleniyor.

"Kınıyoruz" sloganı altında düzenlenecek Filistin etkinliğinin bugün başlayıp Pazar gününe kadar sürmesi planlanıyor. Ancak organizatörler kısa bir süre öncesine kadar kesin yeri açıklamak istemiyorlar. Berlin Adalet Senatörü Badenberg, organizatörlerin iletişim ve bilgilendirme eksikliğini konu açısından sorumsuzluk olarak nitelendirirken, "Bu Gazze'de yaşam mücadelesi veren insanlarla ilgili" dedi.

CEZASI VAR

Polis, kongreyle bağlantılı olarak spontane gösteri ve mitinglere de hazırlanıyor. Filistin yanlısı aktivistler şimdiden Federal Meclis ile Başbakanlık arasında bir protesto kampı kurdular. Aktivistler, İsrail'e silah sevkiyatına karşı gösteri yapıyorlar.

Polis, hafta sonu boyunca herhangi bir suç şüphesi ortaya çıkar çıkmaz hızlı ve tutarlı bir şekilde müdahale edeceğini duyurdu. İçişleri Senatörü Iris Spranger, Perşembe günü yaptığı açıklamada bunu beklediğini ve polisin tam desteğine sahip olduğunu vurguladı. Spranger, "Yahudi ve İsrail karşıtı suçlar yoluyla toplumsal birlikteliğimize saldırmak için toplanma özgürlüğü temel hakkını kötüye kullanmaya yönelik her türlü girişimin sonuçları olacaktır" dedi.

Adalet Senatörü ayrıca, protestolar hukuk kuralları çerçevesinde gerçekleştirildiği sürece herkesi Gazze'deki dramatik duruma dikkat çekme hakkına sahip olduğunu vurguladı. Badenberg, "Ancak İsrail'e karşı nefret ve kışkırtmaya katılan herkes cezai olarak sorumlu tutulacaktır" dedi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT