Berlin polisi Filistin gösterisini yasakladı

Berlin polisi Filistin gösterisini yasakladı

Yılbaşı günü saat 22:00'den gece yarısına kadar sürmesi planlanan Filistin eylemi, Berlin polisi tarafından yasaklandı.

Alman polisi, yılbaşı günü düzenlenebilecek olası yasa dışı gösteri ve protestolar konusunda endişeli. Bu yıl ülke genelinde, geçmişe nazaran çok daha fazla havai fişek satışı olması da Alman polisini tedirgin ediyor.

Polis, yılbaşı günü düzenlenebilecek gösteri ve yürüyüşlerin, ayaklanmaya dönebileceğini iddia ederek, yılbaşı gecesi Neukölln'de yapılması ve 2 saat sürmesi planlanan Filistin destekçisi gösteriyi yasakladı. Eylem, "olası yasa dışı hareketlere karşı tedbir" bahanesiyle yasaklandı.

Yetkililer tarafından Alman basınına yapılan açıklamada, "Neukölln'de halihazırdaki istikrarsız durum ve hararetli atmosfer göz önünde bulundurulduğunda, söz konusu gösteri, bir ayaklanma için kullanılabilir" denildi.

Gösteri, Richardplatz'dan Hermannplatz'a, Sonnenallee üzerinden gerçekleştirilecekti. Katılımcı sayısı 100 olarak açıklanmış olsa da polis bu sayının çok daha fazla olmasını bekliyordu.

İSRAİL YANLISI GÖSTERİ YASAKLANACAK MI?

FDP'li eski Milletvekili Marcel Luthe de, Filistin'i desteklemek üzere toplanmak isteyen Almanların karşısına aynı gün ve saatlerde İsrail yanlısı bir gösteri koydu. Luthe, "Toplantı yetkililerinin bir karşı gösterinin de bir gösteri ile aynı şekilde güvence altına alınması gerektiğini bildiklerinden eminim. Ya her iki toplantı da korunabilir ya da ne yazık ki polis kaynakları haklı olarak yetersiz kalırsa ikisi de gerçekleşemez" ifadelerini kullandı.

Berlin polisinden, İsrail yanlısı gösterinin ise yasaklanıp yasaklanmadığına ilişkin bir duyuru gelmedi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT