Berlin bu eylemi konuşuyor:  Toksik erkeklik

Berlin bu eylemi konuşuyor: Toksik erkeklik

Feminist aktivistler Elena Buscaino ve Mina Bonakdar, bazı erkeklerin kadınları dikkate almadan bitişiklerindeki koltukları zapt etme alışkanlığını ortadan kaldırmak için Berlin'de dikkat çeken bir eyleme imza attılar

Bir adam kalabalık Berlin trenine biner ve çevresinden habersiz bir şekilde iki koltuğu da kaplayacak şekilde bacaklarını açarak oturur. Karşısındaki iki kadın ise aniden bacaklarını açar ve adam kadınların pantolonlarında "Yayılmayı kes" yazısıyla karşılaşır.

Feminist aktivistler Elena Buscaino ve Mina Bonakdar, bazı erkeklerin kadınları dikkate almadan bitişiklerindeki koltukları zapt etme alışkanlığını ortadan kaldırma görevindeler. Bu durum dünya literatürüne manspreading olarak geçmiştir

25 yaşındaki Bonakdar, "Toplu taşıma araçlarında bacaklarınızı açarak iki koltuğu kaplamadan da rahatça oturmak mümkün." dedi.Iki kadın aktivistin bu girişimi, ikinci el pantolonların iç bacaklarına basılmış sloganlar içeren Riot Pant Project adlı daha geniş bir girişimin parçası.

 Her ikisi de tasarım öğrencisi olan Bonakdar ve Buscaino, kadınlara ve LGBTQ bireylerine genellikle erkeklerin hakim olduğu kamusal alanları geri kazanmalarına yardımcı olmanın bir yolu olarak bu fikir ortaya çıktı.

 "Yayılmayı durdur" un yanı sıra, projenin sloganları arasında "Bize alan verin" ve "Toksik erkeklik" yer alıyor ve bu da hedefledikleri kişilerin davranışlarına selam vererek, yalnızca kullanıcı ağ kısmını gösterdiğinde ortaya çıkıyor.

ekran-resmi-2021-02-26-20-42-36-001.png

26 yaşındaki Buscaino, "Muhatap davranışının etkisini ancak o davranışın taklit edilmesi yoluyla anlar," dedi.

Ancak, Berlin metrosunda gözlemlediği gibi, sloganlarla karşılaştıklarında çok az erkeğin duruşlarını hemen değiştirdiğini de kabul ediyor.  "Kadınların önlerinde böyle davrandıkları için genellikle şaşkınlık duydukları ve bu projenin en azından onlara düşünmeleri için bir fikir vereceğini umuyorlar.

ekran-resmi-2021-02-26-20-42-48-001.png

 Bonakdar'a göre, pantolon giymek kadınların "kendilerini daha güçlü hissetmelerini ve kendilerine güven kazanmalarını" sağlıyor.Bazıları için önemsiz görünse de, manspreading sorunu neredeyse toplu taşımanın başlangıcından beri var olmuştur.

FOTOĞRAF : Instagram.com/riotpantproject

 

HABERE YORUM KAT