Berat Albayrak olayıyla ortaya çıkan skandallar zinciri!

Berat Albayrak olayıyla ortaya çıkan skandallar zinciri!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası Türkiye'nin kabile devleti olduğunu gözler önüne serdi. 

Gazeteci yazar Murat Yetkin, istifa sürecinde yaşanan skandallar zincirini Youtube kanalında özetledi.

İstifanın sunuluş şeklinden, rejimdeki boşluğa ve medyanın sessizliğine değinen Yetkin skandallar zincirini madde madde böyle sınırladı.

İstifanın sunuluş şekli: Berat Albayrak herhangi birisi değil, aileden biri. Dünya liderleri ile yaptığı tüm görüşmelerde yanındaydı, halefi gibi… Oysa Albayrak, istifasını kendisine sunmak bir yana, yazılı bir şekilde beyan etmek bir yana sosyal medya aracılığı ile duyurdu. Bence bu büyük bir skandaldır, devlet yönetiminin ciddiyeti meselesidir. Ayrıca çatlağın derinliğini gösterir.

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ: Damattan boşalan koltuğa Lütfi Elvan’ın atanmasında dikkat çeken Joe Biden ayrıntısı

27 saat süren sessizlik: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Erdoğan’ın kabinesinin bu gidişe 27 saat sonra açıklama getirmesi… O da ‘istifa’ denmeden

Tek adam rejimi: Adalet Kalkınma Partisi Sözcüsü Ömer Çelik’in 24 saat sonra yaptığı basın toplantısında “Bu konu bizi ilgilendirmiyor, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde cumhurbaşkanının yetkisindedir” demiş olması. Tek adam yönetimi 9 Kasım günü bu açıklamayla Ömer Çelik tarafından dile getirilmiş oldu.

Medya sınıfta kaldı: 8-9 Kasım tarihleri Türkiye’nin gazetecilik ve medya tarihine kara bir leke olarak geçecek. Türkiye’nin en büyük gazeteleri geçinen Sabah, Hürriyet, Milliyet tek satır yazmadılar. Medya büyük bir felaket sınavı verdi.

 
İŞTE O AÇIKLAMALAR: 

HABERE YORUM KAT