Damattan boşalan koltuğa Lütfi Elvan’ın atanmasında dikkat çeken Joe Biden ayrıntısı

Damattan boşalan koltuğa Lütfi Elvan’ın atanmasında dikkat çeken Joe Biden ayrıntısı

İstifa Berat Albayrak'ın koltuğuna Lütfi Elvan atandı. Lütfi Elvan isminin ekonomiye nasıl bir yön vereceği merak konusu. Öte yandan Lütfi Elvan'ın eğitim aldığı Delaware Üniversitesi'nden Joe Biden ve eşinin yollarının kesişmesi dikkat çekiyor

İstifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın koltuğuna Lütfi Elvan atandı. Lütfi Elvan isminin ekonomiye nasıl bir yön vereceği merak konusu.

Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan neden tercihini Lütfi Elvan’dan yana yaptı?

Halkweb’in haberine göre ABD Başkanlık seçimlerinde Joe Biden’ın kazanmasıyla ekonomide ciddi bir değişiklik için adımlar atan Erdoğan’ın hamleleri Berat Albayrak’ın istifasına neden oldu.

İstifanın hemen ardından göreve atanan Lütfi Elvan’ın yüksek lisans yaptığı üniversitede Joe Biden’ın senatörlük yapmış olması, Joe Biden ve eşinin aynı üniversitenin mezunu olması da dikkat çekiyor.


lutfielvan.jpg

Lütfi Elvan Delaware Üniversitesi’nde ikinci yüksek lisansını yaptı. Joe Biden ve eşi aynı üniversiteden mezun, Biden Delaware senatörlüğü yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Donald Trump’ın damadıyla yakın ilişkiler içinde olduğu için kendi damadı Berat Albayrak’ı bu kadar uzun süre Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğunda oturttuğu da düşünülüyor.

Görünen o ki ABD seçimlerinde ortaya çıkan sonuçlar AKP iktidarını yeni bir siyasi pozisyona zorluyor.

Önümüzdeki günlerde kabinede önemli değişiklikler meydana gelmesi de gündemde.

HABERE YORUM KAT