Bekaroğlu’dan Soylu’ya: Allah belanı versin

Bekaroğlu’dan Soylu’ya: Allah belanı versin

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, İçişleri Bakanı Soylu’ya, “Allah belanı versin” dedi.

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında,  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Üniversite öğrencisine polisten taciz

Geçtiğimiz günlerde, Ankara’da Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği’ne (TAYAD) destek olan üniversite öğrencisi Merve Demirel’in gözaltına alındığı sıradabir polisin cinsel saldırısına uğramasını, “Babası FETÖ’den ihraç, kardeşi DHKP-C’li proje kadın” diye niteleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ise, “Allah belanı versin” diye seslendi.

“Allah belanı versin diyorum. Tekrar mahkemeye ver”

Daha önce Soylu’ya dönük benzer bir ifade kullandığı için hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenlendiğini hatırlatan Bekaroğlu, “Allah belanı versin diyorum. Tekrar mahkemeye versin” dedi.

Soylu’ya göre tacizi haketmişti

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye’nin gündemine oturan olayla ilgili resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. Soylu, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Yasadışı eylem yapıp direnirseniz, uyarılardan sonra kargatulumba gözaltına alınırsınız. Eğer taciz varsa üzerine ilk biz gideriz. Hayatı kendi gibi düşünmeyenleri tacizle geçenlerin “Babası FETÖ’den ihraç, kardeşi DHKP-C’li proje kadın” üzerinden polisi ezmesine müsaade etmeyiz.”

335645.jpg

 

HABERE YORUM KAT