Bayramda Türkiye'ye gitmek isteyenler dikkat: Verdi grev çağrısı yaptı...

Bayramda Türkiye'ye gitmek isteyenler dikkat: Verdi grev çağrısı yaptı...

Verdi Sendikası 20 Nisan perşembe ve 21 Nisan cuma günü için grev çağrısı yaptı.

Düsseldorf, Hamburg ve Köln/Bonn'daki havalimanlarında, yolcuların önümüzdeki birkaç gün içinde uçuş engelleriyle karşılaşabilirler.

Verdi sendikası , üç havalimanının havacılık güvenliği, yolcu kontrolü, personel ve mal kontrolü ve hizmet alanlarındaki çalışanları perşembe ve cuma günleri tüm gün uyarı grevlerine gitmeye çağırdı. Verdi Salı günü yaptığı açıklamada, "Grevle bağlantılı olarak, uçuş iptalleri veya iptaller dahil olmak üzere daha uzun bekleme sürelerinin olması bekleniyor." açıklamasında bulundu.

Hamburg Havalimanı, perşembe ve cuma günü yapılacak uyarı grevi nedeniyle tüm kalkışların iptal edileceğini duyurdu. Mevcut duruma göre Perşembe günü 152, Cuma günü 156 seferin iptal edilmesi  gerekecek. Havalimanına inişler hala mümkün ancak, varışlarda uçuş iptalleri ve gecikmeler de beklenebilir.

Uyarı grevlerinin arka planında, Verdi ile Federal Havacılık Güvenliği Şirketleri Birliği (BDLS) arasında gece, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde çalışma için ek süreler ve güvenlik ve hizmet personeli için fazla mesai ücreti için daha iyi toplu sözleşme düzenlemeleri hakkında yapılan müzakereler yer alıyor. ticari havaalanlarında. Sendika, BDLS'den gelen yazılı bir teklifin yetersiz olduğunu ve üzerinde anlaşmaya varılamayacağını vurguladı. Müzakerelerin 27 ve 28 Nisan'da devam etmesi planlanıyor.

Alman Havacılık Endüstrisi Federal Birliği (BDL), Almanya'daki çeşitli havaalanlarında art arda devam eden grevlerin uyarı grevleriyle hiçbir ilgisi olmadığını eleştirdi. BDL genel müdürü Matthias von Randow, "Yenilenen grevlerle, sendikalar yaz seyahati için yapılan yoğun hazırlıkları daha da zorlaştırıyor" dedi. 

Ortalama olarak her on birinci günde bir grev

BDL'ye göre, yalnızca bu yılın ilk üç ayında bir havaalanında her on birinci günde bir grev oldu. 26 ve 27 Mart 2023'teki yaygın grev nedeniyle, bu iki günde yaklaşık 3.500 uçuş iptal edilmek zorunda kaldı. Bu, bu yıl grevler nedeniyle iptal edilen uçuşların sayısının, 2019'un tamamındaki iptal edilen uçuş sayısını şimdiden önemli ölçüde aştığı anlamına geliyor. 

Artı49

HABERE YORUM KAT