Bakan Lindner: Enflasyon çetin bir canavar...

Bakan Lindner: Enflasyon çetin bir canavar...

Maliye Bakanı Christian Lindner, Alman Bankalar Birliği'nin yıllık resepsiyonunda açıklamalarda bulundu.

Maliye Bakanı Christian Lindner'e (FDP) göre , Almanlar fiyatlarda daha fazla artışa hazırlıklı olmalı. Pazartesi günü Alman Bankalar Birliği'nin (BdB) Berlin'deki yıllık resepsiyonunda Lindner, "Enflasyon çetin bir canavardır , " dedi .

Hem merkez bankalarının kararlı eylemleri hem de devletlerin buna uygun politikaları aracılığıyla enflasyon oranlarını düşük tutmak çok daha önemli.Lindner, daha fazla devlet harcaması arzusuna ve henüz ana hatları belirlenmemiş olan 2024 federal bütçesine ilişkin tartışmaya atıfta bulunarak, "Maliye politikası para politikasına karşı gelmemeli" dedi.

Para politikası, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) manevra alanı anlamına geliyor. Daha yüksek faiz oranları ve devlet tahvillerinin satışı yoluyla dolaşımdaki parayı sıkılaştırabilir ve böylece enflasyonu önleyebilir. Maliye politikası ise devlet harcamalarını tanımlar ve burada şu geçerlidir: Eğer devlet parasını bir arada tutar ve vatandaşlara daha az dağıtırsa - örneğin devlet sübvansiyonları yoluyla - bunun da enflasyonu düşürücü bir etkisi olabilir.

Koalisyon devlet bütçesini tartışmaya devam ediyor

Eğer özel hane halklarının daha az parası varsa, şirketler artık müşterileri tükendiği için daha yüksek fiyatları bu kadar kolay zorlayamazlar.

Lindner'e göre, bu mantık ışığında, trafik lambası koalisyonunun haftalardır tartıştığı 2024 devlet bütçesinin hazırlanması artık gerçek bir sınav. Maliye bakanı konuşmasına "Siyasi öncelikler şimdi belirlenmeli" diye devam etti.

Lindner, Birliğin daha yüksek vergi planını reddetti

Aynı zamanda, Lindner daha yüksek vergi çağrılarını bir kez daha reddetti : "Vergi yükünün artması, ülkemizin ekonomik toparlanmasına yönelik bir saldırı olacaktır." dedi

Ayrıca, Birliğin orta sınıfı rahatlatmak için çok zenginler için en yüksek vergi oranını yükseltme fikrinin yanlış olduğunu düşünüyor: "En yüksek vergi oranını yükselterek orta sınıfı dümdüz edebileceğini düşünen herkes bunu kabul etmelidir. yılda 80.000 Euro vergiye tabi gelir , en yüksek vergi oranı yüzde 57 olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Karşılaştırma için: Şu anda, yüzde 45'lik sözde servet vergisi olan maksimum vergi oranı, yalnızca yılda 277.826 Euro'luk bir gelirden yürürlüğe giriyor.

Alman bankaları için risk yok

Gecenin bir diğer öne çıkan konusu ise bankaların ve finansal sistemin istikrarına ilişkin endişeler oldu. Burada Lindner, Almanya'da sistemik bir kriz olmadığını , yalnızca yurtdışındaki münferit enstitülerde sorunlar olduğunu vurguladı.


Artı49

HABERE YORUM KAT