'Avrupa huzur içindeyse sayemizde'

'Avrupa huzur içindeyse sayemizde'

Erdoğan, "Bugün Avrupa huzur ve güven içinde yaşıyorsa Türkiye'nin ve sayesindedir" dedi.

KAHRAMANMARAŞ - AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Müftülük Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Avrupa Birliği üyesi 28 ülkedeki toplam mülteci sayısı 2 milyonken Türkiye'de 4 milyon olduğunu söyleyen Erdoğan, Avrupa halklarının, Türkiye'nin ve Türk milletinin fedakarlığı sayesinde ülkelerinde huzur ve güven içinde yaşadığını belirterek, "Ama biz bu fedakarlığı ilanihaye yapacak değiliz." ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Suriye topraklarından kaçan insanların geri döndükleri yegane yerlerin, Türkiye'nin güvenli hale getirdiği bölgeler olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Afrin'dir, Cerablus'tur, İdlib'dir. Şu ana kadar 311 bin Suriyeli kardeşimiz bu bölgelere geri döndü. Biz diyoruz ki gelin, İdlib bölgesini tamamen güvenli hale getirelim. Bunun için Rusya ve İran ile görüşmeler yapıyoruz, ciddi mesafe de katettik. Biz diyoruz ki gelin, Münbiç'i Türkiye'nin güvencesinde asli sahiplerine teslim edelim. 

En az yarım milyon Suriyeli, bu bölgeye geri dönmek için Türkiye'nin bölgeyi güvenli hale getirmesini bekliyor. Aynı şekilde Fırat'ın doğusunu güvenli hale getirdiğimizde milyonlarca Suriyeli evlerine geri dönecek."

HABERE YORUM KAT