AOK Hessen'den Alevi Kültür Merkezi'nde seminer

AOK Hessen'den Alevi Kültür Merkezi'nde seminer

Yaz tatili öncesi Avrupa Birliği ve Sosyal Güvenlik Anlaşmalarının hastalık bölümleri ile ilgili olarak Necati Suözer dernek üyelerini detaylı olarak bilgilendirdi.

FRANKFURT - Yaz tatili öncesi Avrupa Birliği ve Sosyal Güvenlik Anlaşmalarının hastalık bölümleri ile ilgili olarak Necati Suözer dernek üyelerini detaylı olarak bilgilendirdi.

Seminerden başlıklar:

Avrupa Birliği ve Türkiye´de hangi tür hizmetlerden istifade edebilirim? 

Acil sağlık hizmetleri yani tehiri mümkün olmanyan hizmetlerden yararlanmak mümkündür.

Avrupa Sağlık sigorta kartı/Europäische Gesundheitskarte hangi ülkelerde geçerlidir?

Bu kart Avrupa Birliğinin yanı sıra, biriliğe üye olmayan İsviçre, Karadağ, Lihtenştayn, Makedonya, Norveç,  Sırbistan ´da  da  geçerlidir.

Türkiye için kullanılan sağlık yardım belgesinin adı nedir?

Bu belgenin adı T/A 11 belgesisidir maksimimum 6 aylık bir süreyi içine alacak şekilde düzenlenebilir.

Almanya Sağlık sigorta kurumundan alınan T/A 11 belgesi üzerinden hizmet alabilirmiyim?

Bu evrağı tatiliniz geçirmiş olduğunuz yerdeki Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) verdikten sonra  orada online ortam üzerinden sizin bilgileriniz SGK misafir sigortalı Sistemine geçirilir ve bu sistem üzerinden size 10 haneli YUPASS numarası verilir. Hizmet alımında bu numarayı nüfus bilgilerini hizmet veren kuruluşa sunduğunuzda artık bütün işlevleriniz elektronik ortamda sunulmaya başlar.

Ekstra sağlık sigorta yaptırmanında önemine değinen Suözer: bu şekilde cebinizden çıkacak katı paylarını, ek sağlık giderlerininı vede tıbben gerekliliği olan Türkiye Almanya arası veya Tatil ülkesi veya Almanya arası hasta nakil işlevinin masraflarınıda bu şekilde karşılamış olur diye cevap verdi.

Katılımcıların Yasal Sağlık ve Bakım Sigortası alanlarından gelen sorularınada cevap veren Suözer,  katılımcılara güzel ve sağlıklı bir tatil diledi.

 

HABERE YORUM KAT