Almanya'yı boydan boya gezmenin maliyeti: 9 Euro!

Almanya'yı boydan boya gezmenin maliyeti: 9 Euro!

Almanya‘nın halkı desteklemek için hazırladığı yardım paketi ile ilgili meraklı bekleyiş sürüyor. Halkın büyük kesimi, özellikle aylık sadece 9 Euro ödeyerek satın alınacak indirimli ulaşım biletini bekliyor.

 Yüksek akaryakıt fiyatlarından dolayı ciddi bir sıkıntı yaşayan sürücüler, bu bilet sayesinde işe toplu ulaşım araçları ile gidip her ay tasarruf yapmayı umut ediyor.

1 Haziran’dan itibaren satış

Alman basınında yer alan haberlere göre indirimli bilet çok yakında yürürlüğe girecek. Alman meclisinin 18 Mayıs’ta ele alması beklenen konuya yeşil ışık yakılması halinde, biletlerin 1 Haziran 2022’den itibaren satışa çıkması bekleniyor. Bilet ilk etapta 3 aylığına sunulacak ve aylık 9 Euro ödeyen herkes satın alabilecek.

Tren seferlerini de kapsıyor
Bilet sahipleri ülke genelindeki tren, metro ve şehir içi otobüs seferlerinden faydalanabilecek. Örneğin Alman Demiryolları’na (Deutsche Bahn) ait şehirler arası tren seferleri (Regionalbahn) ile ülkenin bir ucundan diğer ucuna seyahat etmek bile mümkün. Bilet kapsamında olmayan alanlar ise hızlı tren ICE veya Intercity tren seferleri, şehirler arası otobüs seferleri ve Flixtrain tren seferleri.

Cep telefonundan satın alabilirsiniz
Verilen bilgiye göre 9 Euro’luk biletleri Alman Demiryolları’nın cep telefonu uygulamasından ve bilet satış noktalarından satın almak mümkün. Biletlerin geçerlilik sürelerinin Almanya’daki okul tatillerine denk gelmesi sunulan hizmeti daha da cazip hale getiriyor.

Kaynak:Turizm Avrupa
Fotoğraf:Balazs Busznyak-Unsplash
 

HABERE YORUM KAT