9 Euroluk bilet geliyor! Kim için ve ne zaman geçerli?

9 Euroluk bilet geliyor! Kim için ve ne zaman geçerli?

Halk otobüslerini ve trenlerini ayda 9 euroya 90 gün, toplam 27 euroya kullanma hakkı hakkında yeni açıklamalar mevcut. Bu hak, 2022 yardım paketinin bir parçası olarak sunuldu.

Yerel toplu taşımanın, vatandaşlar için geçici olarak ucuzlaması hedefleniyor. 9 Euroluk bilet hakkındaki önemli bilgiler şu şekildedir:

İdari çabayı azaltmak için yalnızca çevrimiçi olarak satılacaktır.
Halihazırda toplu taşıma aboneliği olan yolcular da 9 Euro'luk biletten faydalanabilecektir.
9 Euro'luk bilet, normal aylık biletin amaçlandığı ağ alanlarında geçerli olacaktır.

9 euroluk bilet ne zaman çıkacak?

Ulaştırma Bakanı Volker Wissing (FDP) 1 Mayıs'ta biletin kullanıma açılmasını "gerçekçi olmayan bir seçenek" olarak değerlendiriyor.  Alman Taşımacılık Şirketleri Birliği (VDV) şimdiden bir açıklama yaptı. WDR'ye konuşan sözcü Lars Wagner, "Bunu olabildiğince çabuk uygulamaya çalışıyoruz" dedi. “Mayıs, endüstrinin resmi olmayan hedefidir. Bunun işe yaramasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yerel ulaşım endüstrisi yardım konseptini eleştiriyor
Sektör, 9 euroluk bilet girişiminin kolay olmayacağını da kaydetti. 25 Mart'ta Handelsblatt, VDV genel müdürü Oliver Wolff'un ulaştırma bakanları konferansının başkanı Maike Schaefer'e (Yeşiller) yazdığı bir mektupta aşağıdaki ifadelere yer verdi:

"Önümüzdeki üç ay boyunca her ay 9 euroluk bir abonelikle, fahiş bir ek gelir kaybı beklenebilir. 9 Euro'luk bir abonelik bu tür biletleri tamamen yok edeceğinden, pratikte tek biletler artık satın alınmayacak.” İndirimli bilet muhtemelen mayıs ayının başında başlayabilir.

Yardım paketi 2022: Ulaştırma Bakanı Wissing sıfır tarife bilete karşı
Ulaştırma bakanları konferansı daha önce sıfır tarife biletini devreye sokmuştu. Ancak, Wissing bu fikri reddetti. 9 Euro'luk bir biletle talebin çok daha iyi anlaşılabileceğini savundu.

"9 euroluk biletle, ek yolcu sayısını bilirsiniz ve buna göre plan yapabilir, böylece izole aşırı yüklerden kaçınabilirsiniz." dedi.

Artı49
Fotoğraf:Unsplash

HABERE YORUM KAT