Almanya'yı bekleyen tehlike: Aşırı sağcılar tüm partileri geride bıraktı

Almanya'yı bekleyen tehlike: Aşırı sağcılar tüm partileri geride bıraktı

Saksonya'da yapılan bir seçim anketine göre, aşırı sağcı AfD'nin oy oranlarındaki yükseliş, Trafik Işığı Koalisyonu'nun seçimleri kazanması yönündeki en büyük engel.

Almanya'da siyaset bilimciler tarafından, "ülkenin geleceği için oldukça tehlikeli olabiliceğine" işaret edilen aşırı sağın, oy oranları artmaya devam ediyor. Saksonya'da yapılan bir seçim anketinin sonuçları, "korkutucu" gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi.

Sächsische Zeitung tarafından Civey'e yaptırılan seçim anketi, Saksonya'da gelecek seçimlerde ortaya çıkacak tablonun olası sonuçlarını ortaya çıkardı. Ankete göre, aşırı sağcı AfD ciddi bir yükseliş kaydederken, sosyal demokrat SPD, bugün seçim olsa yalnızca yüzde 3 oranında oy alabiliyor.

Anket sonuçlarında, bölgede en güçlü partinin yüzde 37 ile AfD olduğu belirtilirken, CDU'nun yüzde 33'te kaldığı aktarıldı. Sol Parti yüzde 8 ve Yeşiller yüzde 7 oy oranlarına sahip.

Oranlar, Saksonya'da şu anda olduğu gibi CDU, Yeşiller ve SPD'den oluşan bir ittifakın olası koalisyonu için yeterli olmayacak. Eğer birlikte çalışmazlarsa AfD ya da CDU'nun, Yeşiller ve Sol Parti ile bir ittifak kurması gerekecek.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum