Almanya'ya ilticada tavan: İşte son bir yılda iltica eden Türk sayısı...

Almanya'ya ilticada tavan: İşte son bir yılda iltica eden Türk sayısı...

Son bir yılda Almanya'dan Türkiye'ye 10 bin 700 Türk iltica etti.

Başta Suriye, Afganistan ve Türkiye olmak üzere, dünyanın hemen her yerinden Almanya'ya mülteci akını var. Bunun en büyük nedenlerin biri iltica etmek için gelen herkese yüksek yardımlar yapılması. İltica eden tek kişiyse, ayda 1000 Euro'dan fazla ödeme hak ediyor. 4 kişilik bir aile için ise 2000 Euro ödeniyor.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre; 2022 yılında Almanya'dan 226 bin 476 kişi sığınma istedi. Bunların bir kısmının talebi onaylandı. Bir çoğunun araştırması sürüyor.

Almanya'ya gelen göçmenlere, diğer Avrupa ülkelerinden çok daha fazla ödeme yapılıyor. Cebine konulan harçlığın yanı sıra yemek, kalacak yer, kira desteği, okul masrafı, meslek eğitim masrafı, çeşitli vergilerin ödenmesinin dışında, Almanya'ya ayak basıp iltica prosedürü başlatan bir aileye şu ödemeler yapılıyor;

İltica başvurusunda bulunanlara yapılan yardımlar

İltica başvurusunda bulunan tek kişi ise, ayda 410 Euro alıyor. Kalacak yeri ve yemeği veriliyor. Kişi meslek eğitimi yapmak isterse, dil öğrenmek isterse, ehliyet almak isterse masrafları ödeniyor.

Bu da eğitimin uzunluğuna göre, ayda 300 Euro tutabiliyor. 4 kişilik bir aile ise yetişkin başına 369 Euro ödeniyor. 14-17 yaşındaki çocuk için 364 Euro, 6-13 yaşındaki çocuk için 304 Euro ödeniyor.

Çocuk 6 yaşından küçükse 278 Euro veriliyor. Ailenin kalacak yeri, yemek parası ve radyo-TV vergisi ile çocukların eğitim masrafları, ebeveynin meslek eğitimi masrafı, okul gezileri, dil kursu masrafı ödeniyor. Bunlar da yaklaşık ayda 500 Euro tutuyor.

İtica talebi kabul edildiğinde...

O zaman tek kişi ise aylık harçlığı 502 Euro'ya çıkıyor. Tabii hemen meslek eğitimi masrafı, okul masrafı, ehliyet masrafı, kalacak yer ve yemek masrafı ödeniyor. Böylece aylık 1500 Euro'ya yakın bir maliyeti karşılanıyor.

4 kişilik ailenin ebeveyni için 902 Euro ödeniyor. 14-17 yaşındaki çocuğuna 420 Euro, 6-13 yaşındaki çocuğuna 348 Euro ve 6 yaşından küçük çocuğuna 318 Euro veriliyor.

Eğitim masrafları, barınma ve yemek masrafları, okul gezileri ve dil kursu masrafları devlet tarafından karşılanıyor.

 

HABERE YORUM KAT
15 Yorum