Almanya'ya iltica şartları neler ?

Almanya'ya iltica şartları neler ?

Almanya'ya özellikle son yıllarda iltica başvuruları artıyor. Peki iltica şartları neler ?

Almanya'ya iltica etmek isteyenler için belirlenmiş bazı şartlar vardır. Bu şartlar genellikle insan haklarına saygı gösterilmemesi, zulüm, savaş, baskı gibi nedenlerden kaynaklanır. Almanya, iltica talebinde bulunanların taleplerini bireysel olarak ele alır ve her talebi kendi özel koşulları ile birlikte değerlendirir.

Almanya'ya iltica etmek isteyen kişilerin aşağıdaki şartları sağlamaları gerekmektedir:

  • İltica talebi kabul edilen kişilerin, ülkelerindeki siyasi, dini, etnik, ırksal veya başka türden baskılardan kaçmaları gerekmektedir.
  • İltica talebi kabul edilen kişilerin, ülkelerindeki savaş ve çatışmalardan kaçmaları veya bu tür olayların mağduru olmaları gerekmektedir.
  • İltica talebi kabul edilen kişilerin, ülkelerindeki hayatlarını devam ettiremeyecekleri veya hayati tehlike altında olacakları koşulların söz konusu olması gerekmektedir.
  • İltica talebi kabul edilen kişilerin, ülkelerindeki cezai kovuşturmalar veya ciddi insan hakları ihlalleriyle karşı karşıya kalmaları gerekmektedir.
  • İltica talebi kabul edilen kişilerin, iltica etmek için yeterli delilleri sunmaları ve bu delillerin inandırıcı olması gerekmektedir.
  • Almanya, iltica taleplerini bireysel olarak ele alır ve her talebi kendi özel koşulları ile birlikte değerlendirir. İltica talebi kabul edilen kişiler, sığınma hakkına sahip olur ve bu kişilerin ülkede kalmasına izin verilir. Ancak, başvuru reddedilen kişilerin ülkelerine geri gönderilmeleri mümkündür.

HABERE YORUM KAT
4 Yorum