Almanya'dan Türkiye’ye seyahat uyarısı

Almanya'dan Türkiye’ye seyahat uyarısı

Alman Gazeteciler Birliği, Türkiye’ye seyahat edecek Alman gazetecilere ve bloggerlara uyarıda bulundu.

Alman Gazeteciler Birliği (DJV), Türkiye'ye seyahat edecek Alman gazeteci ve bloggerları uyardı. DJV Başkanı Frank Überall, Perşembe günü yaptığı açıklamada "Hiç kimse yılın en güzel haftalarını gözaltında geçirmek zorunda kalmak istemeyecektir" diyerek Türkiye tatilinin " kötü bir tuzak" haline dönüşebileceği uyarısı yaptı.

Deutsche Welle'nin haberine göre, DJV Başkanı Überall gazetecilerin özel tatillerinde çok daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade ederken, Türkiye'ye seyahat planlamadan önce gazetecilerin ilk önce sosyal medya hesaplarında Türkiye'deki siyasi gelişmeler hakkında bir yorum yapıp yapmadıklarına bakmaları gerektiğini belirtti.

Hükümeti eleştiren sosyal medya paylaşımları nedeniyle Türkiye'de uygulanan gözaltılar Alman Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiyeye seyahat uyarıları arasında da yerini almıştı. Bakanlık uyarısında, Alman yasaları uyarınca düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilen ifadelerin Türkiye’de cezai kovuşturmaya yol açabileceğine işaret edilerek bir başkasının sosyal medya içeriğini paylaşmanın hatta sadece beğenmenin bile yeterli olabileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT