Almanya'dan İstanbul'a uçmak istedi, havalimanında gözaltına alındı

Almanya'dan İstanbul'a uçmak istedi, havalimanında gözaltına alındı

Hakkında yakalama kararı bulunan bir kadın, havalimanında görevli polisler tarafından gözaltına alındı.

Almanya'da polis ekipleri, Türkiye'ye uçmak isteyen bir kişiyi daha hakkında yakalama kararı olması nedeniyle çıkış noktasında gözaltına aldı. Bu hafta benzer şekilde yaşanan ikinci gözaltı olayı, 7 Aralık'ta Hannover Havalimanı'nda meydana geldi.

KASTEN YARALAMA, HAKARET...

Federal Polis memurları, İstanbul'a uçmak üzere havalimanına gelen 32 yaşındaki kadın hakkında yakalama kararı olduğunu fark etti. Bunun üzerine havalimanında gözaltına alınan kadının, "kasten yaralama", "hakaret", "kolluk kuvvetlerine direnme" ve "saldırı" suçlarından her biri 40 Euro olan 45 günlük para cezasını ödememiş olduğu belirtildi.

Hannover Yerel Mahkemesi tarafından 2020 yılında 36 günlük hapis cezasına mahkum edilen kadının ayrıyeten bu cezasına karşılık gelen bin 500 Euro tutarında bir borcu daha vardı.

UÇAĞA YETİŞTİ

Mahkumiyeti karşısında devlete borçlu olduğu miktarı, havalimanındaki yetkililere teslim eden kadın, tutuklanmaktan son anda kurtuldu. Hakkında bulunan arama ve yakalama kararı kaldırılan kadın, İstanbul'a giden uçağına yetişmeyi başardı.

Olaydan bir gün önce ise "dolandırıcılık" suçundan hakkında yakalama kararı bulunan 43 yaşındaki bir adam, benzer şekilde 900 Euro para cezası ödeyerek Türkiye'ye uçmuştu.

Her iki şahsın da Türkiye'ye neden uçtukları bilinmiyor.

Fotoğraf:Temsili

ARTI49

HABERE YORUM KAT