Almanya'daki Türk doktorların 'Giderlerse gitsinler' etkinliği ortalığı karıştırdı

Almanya'daki Türk doktorların 'Giderlerse gitsinler' etkinliği ortalığı karıştırdı

Yüzlerce Türk doktor ve sağlık çalışanı Almanya'da bir piknikte buluştu. Doktorların paylaştığı fotoğraf karesi sosyal medyada yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Almanya başta olmak üzere İsviçre, Avusturya, Kanada ve ABD’ye Türk doktor akını sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Giderlerse gitsinler” dediği Türk doktorlar, 14 Mayıs seçimlerinden sonra yeni bir rekora imza attı ve sadece 14- 31 Mayıs arasında 144 Türk doktor Almanya’ya gitti.

Türk doktorlar, bu yılki geleneksel buluşmasını Hannover kentinde gerçekleştirdi. Daha önce çeşitli kentlerde buluşan doktorlar, Kuzey Almanya’daki Hannover pikniğini sosyal medyadan, “Giderlerse, gidenler topluluğu” diye paylaştı.

Bu fotoğraf sosyal medyada yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Bazı kullanıcıla Türkiye'de eğitim aldıktan sonra daha iyi yaşam şartları için yurt dışına yerleşen doktorları "Hans'a peşkeş çekmek" ile suçladı. Bunun üzerine sinirlenen bazı sağlık çalışanları ne gibi şartlar altında çalışmak zorunda kaldıklarını, nelerle karşılaştıklarını hatırlattı.

HABERE YORUM KAT