Almanya'daki işçilerden büyük iddia: “Elektrikli araba fabrikası bizi tehdit ve manipüle ediyor”

Almanya'daki işçilerden büyük iddia: “Elektrikli araba fabrikası bizi tehdit ve manipüle ediyor”

Tesla'nın Almanya'daki fabrikası çalışanları, ABD’li şirketin IG Metall'e katılmalarını engellemek için şüpheli yöntemlerle gözdağı verdiğini iddia etti.

Tesla ötü çalışma koşulları ve kazalar nedeniyle Almanya'da protestolarla karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Binden fazla Tesla çalışanı, Grünheide fabrikası içinde ve önünde daha iyi çalışma koşulları için bir protesto kampanyasına katıldı. ABD'li otomobil üreticisinin çalışanları, "Tesla'da güvenli ve adil çalışma için hep birlikte" sloganını taşıyan tişörtler giydi.

Brandenburg'daki üretim tesisi, çalışanlara ilişkin kanunların ihlal edildiği iddiaları nedeniyle uzun süredir manşetlerde yer alıyordu. Grünheide'deki çok sayıda çalışan, personel eksikliği ve aşırı üretim hedefleri nedeniyle iş yükünü aşırı olarak değerlendiriyor. Öte yandan birçok kişi iş yerinde sağlık ve güvenlik konusunda ciddi eksiklikler olduğunu ve söz konusu durumun yüzde 30'a varan hastalık oranlarına yol açtığını iddia ediyor.

Alman basınına bugün yansıyan haberlere göre yaşanan olayların ardından Tesla, çalışanlarını işçi sendikası olan IG Metall'e katılmasını önlemeye çalışıyor. Öne sürülen iddialara göre hastalık iznindeki çalışanlara tehdit mesajları geliyor. Kimliklerini gizleyerek basına konuşan Tesla çalışanları, şirketin 'manipülatif yöntemlerle' sendikaya katılmalarını durdurmaya çalıştığını ve kendilerine gözdağı verildiğini söylüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT