Almanya'da yaşayan Türklerden hükümete uyarı

Almanya'da yaşayan Türklerden hükümete uyarı

Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB), göç zirvesi çağrısı yapan hükümete "uyarı" yaparak, "göç başlığıyla değil, ülkenin gerçek sorunlarıyla ilgilenilmesi" çağrısında bulundu.

Almanya'da federal hükümetin, devletin göç politikalarını gözden geçirme amacıyla çağrısını yaptığı "Göç Zirvesi"ne bir tepki de ülkede yaşayan Türklerden geldi.

Berlin Çalışma, Sosyal İşler, Eşitlik, Entegrasyon, Çeşitlilik ve Ayrımcılıkla Mücadele Senatörü Cansel Kızıltepe, göç zirvesi çağrısını yanlış ve "AfD'nin söylemine hizmet eden" bir çağrı olarak nitelendirdi.

Kızıltepe'nin açıklaması, Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) tarafından ilgiyle karşılandı. TBB adına açıklama yapan Safter Çınar, "Kızıltepe, AfD seçmenlerini geri kazanmak için partiye yönelik girişimlere cesurca karşı çıkıyor. Bu tür girişimler sadece partinin seçmen tabanını güçlendirir" ifadelerini kullandı.

GÖÇ YERİNE GERÇEK SORUNLARLA İLGİLENİN

Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu'na göre; işsizlik, konut sıkıntısı, işini kaybetme korkusuyla on binlerce insanın sokaklarda yaşam mücadelesi verdiği ve federal hükümetin silahlanmaya 100 milyar Euro harcadığı bir süreçte, AfD, göç meselesi üzerinden kitleleri ırkçı bir şekilde manipüle etmeye devam edecek.

TBB, federal hükümetin göçü kınamak ve iltica hakkını daha da kısıtlamak yerine, sosyal sorunlara yönelik geniş kapsamlı çözümlere odaklanması gerektiğini belirtiyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT