Almanya'da yasaklı olan o film tekrar satışa sunuluyor!

Almanya'da yasaklı olan o film tekrar satışa sunuluyor!

Tüm zamanların en sert filmlerinden biri olan Sodom'un 120 Günü artık Almanya'da yasaklı değil

Pier Paolo Pasolini'nin unutulmayacak kadar acımasız skandal filmi  Sodom'un 120 Günü ( Les 120 Journées de Sodome ) Almanya'da onlarca yıldır yasaklıydı. 

1975'te İtalyan yönetmen Pier Paolo Pasolini , dünya çapında bir skandala dönüşen ve Almanya'da onlarca yıl satılmasına veya gösterilmesine izin verilmeyen filmi yayınladı. 

Pasolini'nin tartışmalı filmi Sodom'un 120 Günü ( Les 120 Journées de Sodome ) , rejimden dört ayrıcalıklı erkek ve kadının bir grup genç ergeni bir kaleye hapsedip onları çeşitli aşağılama, işkence ve diğer sapıklık biçimlerine maruz bıraktığı hikayeleri konu alıyor. 

Almanya'nın bu filme yasak getirmesinin esas nedenlerinde biri de Almanya'da Kara Orman'ın göbeğinde, otuz altı kurbandan oluşan bir haremle erişilemeyen bir kalede yaşanan hikayelerin konu edinilmesi.

Yayınlandıktan sonra, Pasolini'nin çalışmasına 1976'da Almanya'da el konuldu ve Sodom'un 120 Günü'nün kesilmemiş haliyle tanıtılması, satılması veya icra edilmesi engellendi. Sodom'un 120 Günü, İtalya, Fransa ve Avusturya gibi diğer ülkelerde de en azından geçici olarak yasaklandı. 

Yasak FSK tarafından tekrar incelenerek gerekli izinleri aldı. 2023 yılında DVD'sinin yeniden piyasada olması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT