Almanya'da yabancıların yaşadığı ev alevler içinde kaldı: "Irkçı bir terör eylemi" olabilir

Almanya'da yabancıların yaşadığı ev alevler içinde kaldı: "Irkçı bir terör eylemi" olabilir

Almanya'da Pakistan uyruklu bir ailenin yaşadığı ev, alevler içinde kalarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, evin duvarında sprey boyayla yazılmış "ırkçı" sloganların olduğu fark edildi.

Almanya'da bir evde meydana gelen yangının, aşırı sağcı teröristler tarafından gerçekleştirilen bir "sabotaj eylemi" olabileceği düşünülüyor.

Ülkenin Hessen eyaletine bağlı Main-Kinzig bölgesindeki Wächtersbach şehrinde, bir evde çıkan yangın, kısa sürede tüm konutun alevler içinde kalmasına neden oldu. Savcılık, olayla ilgili soruşturma başlatırken, yanan evin duvarlarında, sprey boyayla yazılmış ırkçı sloganların olduğu tespit edildi.

"YABANCILAR DIŞARI"

Edinilen bilgiye göre, duvarlarda "Yabancılar dışarı" yazıyordu. Yetkililer, duvarlarda yer alan sloganlardan hareketle, yangının, ırkçı bir terör saldırısı sonucu ortaya çıkmış olabileceği ihtimalini de değerlendirmeye başladı. Polis raporlarında, Wittgenborn mahallesinde bulunan evin, uzun süredir Pakistan uyruklu bir aile tarafından kullanıldığı bilgisine yer verildi.

Noel gecesi çıkan yangında şans eseri kimse yaralanmadı ancak alevler içinde kalan bina, ağır hasar gördü ve kullanılamaz hale geldi. Ev sahiplerinin, yangın sırasında Main-Kinzig bölgesindeki arkadaşlarının yanında oldukları belirtildi.

SORUŞTURMA ERTELENDİ

Yangın sonrası oluşan çökme riski nedeniyle, yetkililer evin içerisinde olay yeri inceleme çalışması yürütemedi. Yeterli delilin toplanılamıyor olması nedeniyle, yangının asıl sebebine ilişkin kesin bir bilgiye de ulaşılamıyor.

SİYASETÇİLER ÖFKELİ AÇIKLAMALAR YAPTI

Sol Parti ve Yeşiller'den, soruşturma henüz sonuçlanmadan açıklamalar gelmeye başladı. Yangının, "ırkçı bir kundaklama eylemi" olduğu ön kabulüyle açıklamalarda bulunan parti yönetici ve temsilcileri, sert ifadeler kullandı.

İktidar ortağı SPD adına açıklama yapan parti yetkilileri ise, soruşturmanın sonuçlanmasını beklediklerini dile getirdiler. Main-Kinzig bölge yöneticisi Thorsten Stolz ve Belediye Başkanı Andreas Weiher, yaptıkları ortak açıklamada, "yangının nedeninin güvenilir bir şekilde açıklığa kavuşturulması gerektiğini" ifade ettiler.

ARTI49
Fotoğraf: Temsili

HABERE YORUM KAT