Almanya'da uzman doktordan randevu almak

Almanya'da uzman doktordan randevu almak

AOK Hessen Etnik Pazarlama Uzman Koordinatörü Necati Suözer yazdı: Almanya'da uzman doktora gitmesi gerekenler ne yapmalı? Nasıl randevu alınır? Ne kadar beklemek gerekir?

Hessen Tabipler Birliği (Kassenärztliche Vereinigung) Hessen Randevu Ayarlama Servisi

Uzman doktora gitmek gerekiyor, ne zamana bir randevu alabilirim? Ne kadar beklemek zorundayım?

Federal Almanya Tabipler Odası 2016 yılında bölgesel olarak randevu ayarlama servislerini hayata geçirdi. Hasta olarak elinizde acil yapılması gereken bir hizmet için havale belgesi (Überweisungsschein) varsa, o zaman bu birim size uzman doktor için dört haftalık zaman zarfında size randevu ayarlar. Ayrıca 2017 nisan ayından itibaren, ilgili birim anlaşmalı psikoterapi hizmetleri için ilk görüşme randevusunu da ayarlamaktadır.

Randevu ayarlamak ilgili atılacak adımlar:

  1. Yapmanız gereken işlem için, elinizdeki hizmet havale belgesinde acil işlem kodu bulunmaktadır. 
  2. Sonra randevu ayarlama hattını 069/ 400 5000 -0 arayınız. Hizmet gün ve saatleri pazartesi ile perşembe günleri arası saat 09:00 ile 16:00 saatleri, cuma günleri 09:00 ile 14:00 saatleridir. 
  3. Telefon hattındaki kişiye acil kodunuzu iletin.
  4. Randevu ayarlama servisi, sizin için uzman doktor randevusu ayarlar, bunu size ve ilgili muayenehaneye telefon veya e-posta olarak bildirir.
  5. Bir haftalık zaman diliminde size en fazla dört hafta içi dahilinde randevu ayarlanır. Burada sizin arzu etmiş olduğunuz doktora gitmek veya uzaklık göz önünde bulundurulur lakin konular hakkında söz verilemez.
  6. Şayet uzman doktor hizmeti dört hafta içinde ayaklı tedavi kurumu dahilinde verilemez ise, o vakit hastaya ilgili hizmet hastahane ortamında sunulmak zorundadır. O işlevi de randevu ayarlama birimi sizin için halleder.

Özel durum ve bilgileri:

Göz, kadın hastalıkları ve psikoterapi uzmanı için havale belgesi olma şartı yoktur. 

Uzaklık ulaşılabilir bir mesafede olmalıdır.

Küçük rahatsızlıklar ve rutin sağlık hizmetleri için bu birim üzerinden randevu ayarlanması yapılmaz.

Siz hasta olarak elbette ki kendi tanımış olduğunuz uzman doktordan randevu alabilme hakkına sahipsiniz. Tabii ki burada kanun koyuncunun belirlemiş olduğu dört hafta için hizmet alınma prosedürü geçerli değildir.

Şayet acil havale kodunuz yok ise, o vakit AOK – Hessen´nin randevu ayarlama birimine online olarak https://www.aok.de/pk/hessen/inhalt/facharzttermin-service-1/  başvurabilirsiniz. Kurum olarak senelerden beridir siz sigortalılarımız için bu alanda size yardım etmekteyiz.

Bu ilgiler ışığında ümit ederim, bundan sonra daha çabuk randevu alabilirsiniz.

NECATİ SUÖZER

HABERE YORUM KAT