Almanya'da ucuz enerji dönemi sona erdi: Halkın fatura yükü artacak mı?

Almanya'da ucuz enerji dönemi sona erdi: Halkın fatura yükü artacak mı?

Federal Ağ Ajansı Başkanı Klaus Müller, elektrik tüketim ücretlerinin yüksek kalacağını, bir düşüş beklemediklerini duyurdu.

Almanya'da enerji piyasalarını düzenleyen Federal Ağ Ajansı'nın Başkanı Klaus Müller, elektrik fiyatlarındaki yüksekliğin kendini koruyacağını, bir düşüş beklemediklerini açıkladı.

Ülkede süren ekonomik krizden enerji piyasaları da doğrudan etkilenirken, Alman vatandaşları elektriği eskisine göre daha pahalı kullanıyor.

Konuya dair açıklama yapan Müller, "Toptan elektrik fiyatları 2022 yılına kıyasla önemli ölçüde düştü. Yine de fiyat seviyesi Rusya'nın saldırı savaşı öncesinden daha yüksek. Bu durum yakın zamanda da değişmeyecek" diyerek, fiyatların yüksek kalacağı yönündeki beklentilerini paylaştı.

"UCUZ ENERJİ DÖNEMİ SONA ERDİ"

Alman basınına konuşan Müller, "Ucuz enerji dönemi, en azından büyük miktarlarda konvansiyonel olarak üretilen enerjiyi tüketmeye devam ettiğimiz sürece sona erdi" ifadelerini kullandı.

Alman vatandaşlarının, elektrik tüketim bedellerinin daha da yükselmesine ilişkin kaygısı sürüyor. Ülke basınında yer verilen haberlerde, fiyatların artacağı tahmininde bulunuluyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT