Almanya'da trafik cezaları araç sürücülerinin kabusu oldu

Almanya'da trafik cezaları araç sürücülerinin kabusu oldu

Almanya'nın yalnızca bir eyaleti, bu yılın başından Ekim ayına kadar, trafik cezalarından 14 milyon Euro gelir elde etti.

Almanya'da yerel yönetimlerin gelir kaynakları arasında trafik cezaları da yer alıyor.

Bavyera yerel yönetiminin kamuoyuyla paylaştığı verilere göre, trafik suçluları, 2023 yılında ortalama 14 milyon Euro ceza ödedi. Park ihlalleri ve hız sınırının aşılması nedeniyle, eyalete bağlı Nürnberg, Fürth ve Erlangen şehirlerinin bütçelerine, milyonlarca Euro gelir ekleniyor.

Trafik kurallarını ihlal eden vatandaşların aldıkları ceza, "suçun" işlendiği bölgeden sorumlu olan yetkili kurum tarafından tahsil ediliyor. Ekim ayına kadar sadece Nürnberg şehir bölgesinde, 4,1 milyon Euro ceza toplandı. Erlangen'de bu rakam 900 bin Euro'nun biraz altında, Fürth'te ise 800 bin Euro'nun biraz üzerindeydi.

Yerel yönetimler tarafından cezalarla elde edilen gelir, ağırlıklı olarak yine trafik hizmetlerinde bütçe olarak kullanılıyor.

"AMAÇ YOL GÜVENLİĞİNİ ARTIRMAK"

Yetkililer, kamuoyunda aksi yönde gelen eleştirilere dair yaptıkları açıklamada, "amacın cezaları bir finansman olarak değerlendirmek değil, yol güvenliğini artırmak" olduğunu ifade ediyorlar. Suçların ağırlıklı olarak hız limitinin aşılması ve nizami olmayan park edişler olduğu belirtiliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
3 Yorum