Almanya'da "sosyal yardımlarda" dikkat çeken artış... İlk üç sırada Suriye, Afgan ve Irak var...

Almanya'da "sosyal yardımlarda" dikkat çeken artış... İlk üç sırada Suriye, Afgan ve Irak var...

Almanya'da sığınmacı yardımı alanların sayısı 2022 sonunda yaklaşık 482 bine yükseldi. En çok yardım alanların uyruğu ise Suriye, Afganistan ve Irak oldu...

Almanya'da daha fazla sığınmacı devlet yardımı alıyor. Wiesbaden'daki Federal İstatistik Ofisi verilerine göre, 2022 yılı sonunda bu sayı yaklaşık 482 bin 300 kişiydi. Bu sayı 2021 yılı sonuna kıyasla %21 oranında arttı.

Almanya'da ikamet eden ve belirli şartları yerine getiren yabancı kişiler, "Sığınmacılara Yardım Yasası" kapsamında standart yardımlar alabiliyorlar. Standart yardımlar arasında; barınma, yiyecek, ısınma, giyim ve sağlık hizmetleri gibi ihtiyaçlar için para yardımı bulunuyor.

Bekar bir sığınmacı kendi evinde yaşıyorsa ayda 410 Euro devlet desteği alıyor. Bu miktarın 182 Euro'su ücretsiz harçlık, 228 Euro'su ise gıda ve kişisel hijyen için oluyor. Kira da sosyal yardım dairesi tarafından ödeniyor. Ancak, ortak bir dairede yaşayan sığınmacılar daha az para alıyor. Çocuklu sığınmacılar, çocuksuzlara göre daha yüksek yardım alıyor.

DAHA ÇOK ERKEKLER ALIYOR

İstatistiklere göre, yardım alanların yüzde 63'ü erkek, yüzde 37'sini ise kadınlar oluşturuyor. Yardım alanların yaklaşık üçte biri reşit durumda değil. Devlet desteğinden yararlananların en yaygınını %13 ile Suriye, %12 ile Afganistan ve yüzde 11 ile Irak oluşturuyor. 2022'nin sonunda yardım almaya hak kazananların yüzde 8'i de Ukrayna'dan geldi.

Standart yardımlara ek olarak, Sığınmacılara Yardım Yasası, özel ihtiyaç durumlarında özel yardımlar verilmesine de izin veriyor. Bunlar arasında örneğin hastalık, hamilelik ve doğum sırasında destek veya iş fırsatlarının sağlanması da yer alıyor.

2022 yılı sonunda 289.900 kişi bu tür özel yardımlardan yararlandı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum