Almanya'da solcu senatörden solculuk bozgunculuk değildir tepkisi!

Almanya'da solcu senatörden solculuk bozgunculuk değildir tepkisi!

Uzay şirketi HBO’ya düzenlenen saldırının ardından, Sol senatör Kristina Vogt olay yerini ziyaret etti ve gerçekleşen saldırıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Ekonomi işlerinden sorumlu senatör Kristina Vogt, aşırı solcular tarafından gerçekleştirilen, Horn-Lehe’deki OHB binasına yapılan saldırının ardından olay mahallini ziyaret etti. Vogt, mega şirketi desteklediğini belirterek, saldırganları keskin bir dille uyardı.

Solcu senatörden aşırı solculara uyarı

Kristina Vogt olayla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Şiddet hiçbir zaman siyasi bir çatışmanın aracı olamaz. Bu yaşanan olay beni hayrete düşürdü.” Ayrıca solcu senatör, partisinin şiddet içeren eylemleri desteklediği iddialarını reddetti: “Bu iddialara şiddetle karşı çıkıyorum. Böyle bir saldırıyı ne partimden ne senatodan ne de vatandaşlarımızdan kimse onaylamaz.”
Yılbaşı gecesi gerçekleşen saldırıda OHB binasının camları kırılmış ve yangın çıkarılmıştı. Yangın sonucu yaklaşık 250 çalışanın iş yeri zarar gördü.

Anayasayı Koruma Dairesi’nin aşırı sol olarak nitelendirdiği bir platformda, failler övündü ve “OHB’ye, Almanya’ya ve federal orduya” karşı daha fazla şiddet çağrısında bulunuldu.
Vogt, OHB’nin yalnızca Weser'deki birçok iş kaynağı nedeniyle değil, güçlü Avrupa uzay yolculuğu için de son derece önemli olduğunu söyledi.

OHB yangın sonucu hasarın altı rakam aralığında olduğunu ve güvenlik önlemlerinin güçlendirildiğini açıkladı.

Çeviri: Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT