Almanya'da silahlı kuvvetler harekete geçti: Soğuk Savaş'tan bu yana ilk gizli savunma planı

Almanya'da silahlı kuvvetler harekete geçti: Soğuk Savaş'tan bu yana ilk gizli savunma planı

Almanya Silahlı Kuvvetleri (Bundeswehr), çok geniş kapsamlı bir savunma planı hazırlığı içerisinde olduklarını duyurdu.

Almanya Silahlı Kuvvetleri (Bundeswehr), Soğuk Savaş yıllarından bu yana ilk kez kapsamlı bir savunma planı hazırlığı içinde olunduğunu duyurdu. Güvenlik makamları, afet kontrol kuruluşları ve sanayi şirketleriyle geniş bir ağ kuran silahlı kuvvetler, Almanya'nın tamamını her alanda savunabilecek bir plan üzerinde çalışıyor.

Bölge Komutanı Korgeneral André Bodemann, Berlin'de Alman basınına yaptığı açıklamada, gerilim ve savunma durumunda ortaklaşa nasıl hareket edileceğini tanımlayacak Almanya Operasyonel Planı'na dair (OPLAN), "Plan, Almanya'daki ve bir bütün olarak Avrupa'daki mevcut güvenlik ve tehdit durumundan türetilmiştir. Uygulanabilir ve yürütülebilir bir plan olmalı, yani boş bir hayal, zihinsel bir kavram değil, sonunda gerçekten işe yarayabilecek somut bir şey olmalı" ifadelerini kullandı.

Mart ayı sonuna kadar sonuçlandırılması beklenen hazırlıklarda, gizli tutulan ve yüzlerce sayfadan oluşan bir belge de Berlin'de düzenlenecek bir sempozyumda polis yetkilileri, sivil savunma örgütleri, THW, bilim adamları, enerji ve lojistik endüstrisi ve diğer müttefiklerle tartışılacak.

CASUSLARA KARŞI TEDBİR

Hazırlanan planın içeriğinde, sabotaj ve casusluk faaliyetlerine karşı da türlü yöntemlerin yer aldığı belirtildi.

General Bodemann, "Kendimizi şimdiden silahlandırmamız gereken dördüncü kısım ise, konuşlandırmayı engellemek ya da önlemek için şu ya da bu şeyi kullanılamaz hale getirmeye çalışan düzensiz güçler, örneğin özel kuvvetler de dahil olmak üzere, oldukça açık bir şekilde sabotajdır" diye konuştu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT