Almanya'da sel alarmı uzatıldı: Mahzenleri su bastı, yollar kapandı

Almanya'da sel alarmı uzatıldı: Mahzenleri su bastı, yollar kapandı

Almanya, şiddetli yağışlar ve fırtınaya teslim olmuş durumda. Yetkililer, olumsuz hava koşullarının Noel'de de devam edeceği uyarısında bulundu.

Almanya'da, şiddetli rüzgarları takip eden aralıksız sağanak yağışlar, çok sayıda kentin, cadde ve sokağın sular altında kalmasına neden oldu. Yetkililer, ülkenin farklı bölge ve şehirleri için verilen "sel alarmının" süresini, Noel'e kadar uzattı.

Kuzey Ren-Vestfalya'dan, Brandenburg ve Saksonya'ya dek, yarına kadar yağış bekleniyor. Alman Hava Durumu Servisi (DWD) Erzgebirge'de buzların çözüleceği ve derin su birikintilerine neden olabileceği uyarısında bulunuyor.

YAĞIŞLAR NOEL'DE DE SÜRECEK

Meteoroloji uzmanlarının aktardığına göre; Noel günü, hava yağışlı olmaya devam edecek.

Yetkililere göre, birçok dere ve nehirde taşkın riski devam ediyor. Su seviyelerinin yükselmeye devam ettiği kaydedilirken, Schleswig-Holstein'da, "fırtına" uyarısında bulunuluyor. Açıkta kalan tepelerde, 100 ila 130 km/sa şiddetinde fırtınalar bekleniyor.

"Zoltan" fırtınasının neden olduğu şiddetli rüzgarlar, yer yer sağanak yağmurlara dönüşürken, yağışların bayram süresince de rahatsız edici bir hava durumuna neden olacağı belirtiliyor.

Çok sayıda kentte, mahzenlerde su baskını ve taşkın yaşanırken, bazı yolların sel nedeniyle araç trafiğine kapatıldığı haberleri gelmeye devam ediyor.

Baskın ve taşkın riskinin, Noel boyunca güncelliğini koruyacağı belirtiliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT