Almanya'da seçimleri "Göçmenlere sokakları temizleteceğim" diyen aday kazandı

Almanya'da seçimleri "Göçmenlere sokakları temizleteceğim" diyen aday kazandı

Thüringen'de yapılan yerel seçimlerde, sandıktan CDU'lu Christian Herrgott çıktı. Herrgott, bölgedeki sığınmacıları sokak temizliği ve bir dizi başka işte çalıştırmayı planlıyor.

Thüringen'de, AfD'nin adayıyla ikinci tura kalan CDU'lu politikacı Christian Herrgott, seçimleri kazandı.

Herrgott, Saale-Orla bölgesindeki sığınmacılara çalışma zorunluluğu getirerek, göçmenlerin sokak temizliği gibi deyim yerindeyse fen işlerinde çalıştırılmaları için uğraşacak.

Bunu, sığınmacı entegrasyonunu kolaylaştırmak amacıyla planladıklarını öne süren siyasetçi, "Bu, vergi mükelleflerinin parasıyla maaş alan insanların topluma bir şeyler vermesi ve bütün gün bir park bankında oturmaması gerektiğine dair bir sinyal göndermekle ilgili" ifadelerini kullandı.

SAAT BAŞI 80 CENT

Yasaya göre çalışma saatleri günde 4 saat ve saat ücreti 80 Cent. Herrgott ve ekibi, bir sığınmacının çalışmayı reddetmesi halinde devlet yardımını 180 Euro'ya kadar düşürmeyi planlıyor.

Kimi çevrelerce "göçmen karşıtı" ve "ırkçı" bulunan plan, bölgedeki CDU'lular tarafından "Sığınmacılara Yardım Yasası"na dayandırılıyor. Sığınmacıların ilk 3 ay boyunca çalışmalarına izin verilmese de, Sığınmacılara Sağlanan Yardımlar Yasası'nın 5. paragrafı, kabul merkezlerindeki sığınmacıların iş fırsatlarını kabul etmelerini öngörüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT