Almanya'da sağlık emekçilerine yönelik şiddet tırmanıyor: Doktor ve hemşirelere saldırdılar

Almanya'da sağlık emekçilerine yönelik şiddet tırmanıyor: Doktor ve hemşirelere saldırdılar

Almanya'da ciddi bir artış gösteren sağlıkta şiddet haberlerine bir yenisi daha eklendi. Berlin polisi gözaltına aldığı saldırganların üzerinde uyuşturucu madde yakaladı.

Almanya'nın farklı eyaletlerinden "sağlıkta şiddet" haberleri gelmeye devam ediyor. Son zamanlarda sağlık emekçilerine karşı hasta ve hasta yakınları tarafından yapılan saldırıların sayısında dikkat çeken bir artış gözleniyor. Bahane ise genellikle aynı: Sağlıkçıların yeterli ilgiyi göstermemesi...

Yılbaşı gecesi Lichtenberg'de bir hastanede meydana gelen saldırı olayı, Berlin polisini harekete geçirdi. İddiaya göre tedavi olmak üzere hastaneye getirilen 25 yaşındaki bir gencin yakınları, doktor ve hemşirelerin ilgisiz davrandıklarını öne sürerek saldırganlaştı.

DOKTOR VE HEMŞİRE YARALANDI

Hastanın 16 ve 20 yaşlarındaki kardeşleri, hastanenin Fanningerstraße'de bulunan acil servis girişi önünde doktor ve hemşirelere saldırdı.

42 yaşındaki doktor aldığı yumruk darbeleri nedeniyle başından yaralandı. 32 yaşındaki bir hasta bakıcı da yine başından hafif şekilde yaralandı.

Aşırı alkollü oldukları anlaşılan saldırganlar, tedavi olmak üzere hastaneye getirdikleri ağabeyleriyle beraber gözaltına alındı.

Polis arama sırasında sarhoş kardeşlerin üzerinde uyuşturucu madde yakaladı. Bunun üzerine kan örnekleri alındı ve soruşturma başlatıldı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT