Almanya'da doktorlar greve çıktı, sosyal demokratlar karşılarında durdu

Almanya'da doktorlar greve çıktı, sosyal demokratlar karşılarında durdu

Almanya'da, hizmet kalitesinin artması ve iş yükünün azalması beklentisiyle, sağlığa ayrılan bütçenin artırılmasını talep eden doktorlar, greve çıktı. Grev en çok "sosyal demokratları" rahatsız etti.

Almanya'da neredeyse her hafta başka bir sektörde grev patlak veriyor. Hükümetin, sistem krizinin faturasını çalışan nüfusa çıkarma çabalarına, üretenler grev ve protestolarla yanıt veriyor. Çok sayıda iş kolunun ardından şimdi de hekimler greve çıktı.

Sağlık meslek örgütleri, doktorları yıl başına kadar (2 Ocak) greve çağırdı. Dün Berlin, Frankfurt am Main, Hamburg ve Bremen'in yanı sıra daha küçük şehirlerde ve kırsal bölgelerde de protestolar gerçekleşti. Çok sayıda muayenehane, "İhtiyaç Halinde Muayenehane" kampanyasına destek olmak amacıyla, hekimlerce kapalı tutuldu.

Yapılan çağrıda, "Bu süre zarfında, sıkı çalışmaları için bir teşekkür olarak ve henüz devlet pandemi ikramiyesi almadıkları için, tıbbi asistanlarımıza izin veriyoruz" denildi.

HÜKÜMET, "ÜCRETLER ARTMAYACAK" DEDİ

Sosyal Demokrat Sağlık Bakanı Karl Lauterbach ise grev ve protestoların karşısında durdu. SPD'li Bakan, "Daha fazla para talebinin haklı olduğunu düşünmüyorum. Avrupa'nın başka hiçbir yerinde muayenehaneler Almanya'daki kadar çok kazanmıyor. Ücret artışları için bir alan görmüyorum" diyerek, "eylemleri anlamsız bulduğunu" dile getirdi.

Bakan Lauterbach, "Büyük bir hastalık dalgası var. Grev hiçbir şey kazandırmayacak" ifadelerini kullandı.

Hekimler, iş yükünün azalması ve daha nitelikli hizmet verilebilmesi için sağlığa ayrılan bütçenin artırılmasını talep ederken, SPD'li Bakan, "Ancak geçmişte olduğu gibi bir sisteme daha fazla para akıtmak fikri iyi çalışmıyor. Bu çözümü çok sık uyguladık. Odak noktamız bu olmayacak" diye konuştu.

Acil durumlarda tıbbi hizmete devam edileceği de doktorlar tarafından ayrıca belirtildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT