Almanya'da nükleer santral anketi: Çoğunluk karşı çıkı...

Almanya'da nükleer santral anketi: Çoğunluk karşı çıkı...

Almanya‘nın son üç nükleer santrali cumartesi gününden itibaren elektrik üretimini durduracak. Hükümetin bu kararı hakkında vatandaşların ne düşündüğüyle ilgii bir anket yapıldı...

Almanya'da yapılan bir ankete göre vatandaşların çoğunluğu, son üç nükleer santralin kapatılmasıyla bu cumartesi tamamlanacak olan nükleerden aşamalı olarak çıkışa karşı.

ARD-Morgenmagazin'de yer alan habere göre; ankete katılanların yüzde 59'u kararın yanlış olduğunu düşündüklerini belirtti. Sadece üçte biri, yüzde 34, adımı doğru olarak nitelendirdi.

Edinilen bilgiye göre, nükleer enerjinin sona ermesi için onay şu anda yalnızca 18 ila 34 yaş grubunda mevcut. Burada ankete katılanların yüzde 50'si lehte, yüzde 39'u aleyhte konuştu. Araştırmaya göre orta ve ileri yaş grubunda karşı çıkma görüşü daha yüksek.

Fiyat artışlarından endişe

Ankete katılanların çoğunluğu, yenilenebilir enerjiye dönüşün fiyatlarda daha fazla artışın eşlik edeceğine dair büyük endişeler taşıyor. Ankete katılan her üç kişiden ikisi, enerji fiyatlarındaki artışla ilgili çok büyük (yüzde 26) veya büyük (yüzde 40) endişelere sahip. Sadece üçte biri çok az (yüzde 25) veya hiç (yüzde yedi) endişe duymuyor.

Artı49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum