Almanya'da mülteci kampına saldırı planı ortaya çıktı! 15 yaşındaki genç tutuklandı
Almanya'nın Aşağı Saksonya ve Schleswig-Holstein eyaletlerinde, mültecilerin kaldığı bir tesise saldırı hazırlığı yaptıkları şüphesiyle 15 ve 19 yaşındaki iki genç hakkında soruşturma başlatıldı. Neonazi bağlantılı bir sohbet grubunda paylaşıldığı belirtilen mesajların ardından harekete geçen polis, şüphelilerden 15 yaşındaki genci tutukladı.
Flensburg Savcılığı, Schleswig-Holstein eyaletindeki Bad Segeberg bölgesinde yaşayan 15 yaşındaki gencin ağır bir suç işlemek üzere anlaşma yapmak ve terör eylemine hazırlıkla suçlandığını açıkladı. Savcılığın talebi üzerine Flensburg Sulh Mahkemesi, cumartesi günü genç hakkında tutuklama kararı verdi.
Polis 19 yaşındaki gencin evinde arama yaptı
Alman kamu yayıncısı NDR'nin haberine göre, soruşturma kapsamında Hamburg yakınlarındaki Winsen kentinde yaşayan 19 yaşındaki bir genç de incelemeye alındı.
Polis, perşembe akşamı gencin evinde arama yaptı. Operasyonda bazı akıllı telefonlara el konulduğu bildirildi.
19 yaşındaki şüpheliyle ilgili Lüneburg Savcılığına yöneltilen sorulara ise ilk aşamada yanıt verilmedi.
Neonazi grubundaki mesajlar ortaya çıktı
Soruşturmanın merkezinde, iki gence ait olduğu öne sürülen yazışmalar ve ses kayıtları bulunuyor.
NDR, bu kayıtların kendilerine uzun süredir Neonazi grupları üzerine araştırmalar yapan EXIF-Recherche adlı platform tarafından ulaştırıldığını bildirdi.
Mesajların, genç Neonazilerin yer aldığı daha geniş bir sohbet grubunda paylaşıldığı değerlendiriliyor.
Yazışmalarda göçmenlere yönelik şiddet içerikli ifadelerin yanı sıra somut saldırı planlarının da bulunduğu belirtildi. Hedefin, Winsen kentinde mültecilerin kaldığı bir tesis olduğu tahmin ediliyor.
Gazeteciler saldırı şüphesini polise bildirdi
NDR'nin aktardığına göre, gazeteciler perşembe günü yapılan aramalardan önce grubun faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
İki gencin saldırı hazırlığında somut adımlar attığına ilişkin belirtiler ortaya çıkınca polis durumdan haberdar edildi.
15 yaşındaki şüpheliyle ilgili cuma akşamı yeni bir ihbar daha alındı. NDR, bu ihbarın planlanan saldırının çok kısa süre içinde gerçekleştirilebileceğine işaret ettiğini bildirdi.
Bunun üzerine gazeteciler yeniden polisle iletişime geçti.
İki eyalette yürütülen soruşturmada, şüphelilerin saldırı hazırlıkları ve sohbet grubundaki bağlantıları inceleniyor.