Almanya'da milyonlarca Euro'luk kaçak tütün vurgununda karar verilecek

Almanya'da milyonlarca Euro'luk kaçak tütün vurgununda karar verilecek

Almanya'da mahkeme, geçtiğimiz yıllarda düzenlenen "kaçak tütün" operasyonunda tutuklanan sanıklar hakkında karar verecek.

Alman polisinin, 2018 yılının Temmuz ayında, "kaçak tütün" çetesine düzenlediği bir operasyonda, toplamda 29 ev ve işyerine baskın düzenlenmiş, 2,3 ton nargile tütünü, 550 kilogram ham tütün, imalatta kullanılan makineler, 5 adet lüks araba ve çok miktarda nakit para ele geçirilmişti.

Operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan 5 sanık hakkında, bugün Düsseldorf Bölge Mahkemesi'nde düzenlenecek duruşmada, karar verilmesi bekleniyor. Sanıklar, "vergilendirilmemiş nargile tütününü yasa dışı yollarla satmak" suçlamasıyla yargılanıyor.

PROFESYONEL TEZGAH KURMUŞLAR

Davada yargılanan ve aşiret mensubu oldukları tahmin edilen sanıklar, "çete kurmak", "ticari vergi kaçırmak" ve "vergi hırsızlığı" suçlarından da yargılanıyor.

Çete üyeleri, Solingen ve Langenfeld'de kurdukları profesyonel donanımlı fabrikalarda yasa dışı olarak ürettikleri nargile tütünlerini, sahte bir markayla paketleyerek, Almanya ve başkaca Avrupa ülkelerinde piyasaya sürüyordu.

İddianamede, sanıkların, tespit edilebilen haliyle en az "4 milyon Euro" bedelinde vergiden kaçtıkları belirtildi.

SAVCI 5 YILA KADAR HAPİS İSTEDİ

Savcılık, sanıklar hakkında 2 yıl 3 ay ile 5 yıl arasında değişen hapis cezaları talep etti. Çetenin lideri oldukları öne sürülen 46 ve 51 yaşlarındaki iki kişinin savunma avukatları, müvekkilleri için ertelenmiş veya hafif hapis cezaları talep etti. Diğer üç sanığın avukatları ise beraat talebinde bulundu.

Mahkemenin bugün karar vermesi bekleniyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT