Dolandırıcıların "çağrı merkezi" basıldı: Yüzlerce polisin katıldığı nefes kesen operasyon

Dolandırıcıların "çağrı merkezi" basıldı: Yüzlerce polisin katıldığı nefes kesen operasyon

İki hafta süren ve 5 ülkeden yaklaşık bin polisin katıldığı operasyonda 27 dolandırıcı yakalandı.

Almanya, Polonya, Avusturya, Lihtenştayn ve İsviçre polis teşkilatlarından yaklaşık bin polis ve Avrupa Polis Teşkilatı'ndan (Europol) müfettişler, filmlere konu olabilecek bir operasyona imza attı. Polonya'nın başkenti Varşova'da kurdukları bir "çağrı merkezinden" yaptıkları aramalarla, Avrupa ülkelerinde yaşayan insanları dolandıran çeteye üye olduğu tespit edilen 27 dolandırıcı yakalandı.

Berlin Savcılığı tarafından dün yapılan açıklamada, 27 Kasım ve 8 Aralık tarihleri arasında uluslararası operasyonla 27 şüpheli suç üstü yakalandı. Operasyon sayesinde tahmini 5 milyon Euro'ya mal olacak 74 ayrı suç engellendi.

Berlin Savcılığı ile istişare halinde Berlin Kriminal Soruşturma Dairesi tarafından koordine edilen iki haftalık operasyona her gün yaklaşık bin polis memuru katıldı.

HEDEFLERİNDE YAŞLI İNSANLAR VARDI

Şüpheliler, çoğunlukla yaşlı insanlara ulaşarak, "aile üyelerinden birinin bir trafik kazasına neden olduğunu ve yüksek bir kefaret ödemedikleri durumda hapisle cezalandırılacaklarını" söyleyerek, dolandırmaya çalışıyordu. Ayrıca ölüm ilanlarını takip ederek vefat eden kişilerin çocuklarına ve yakınlarına ulaşıyor, benzer yöntemlerle para tahsil etmeye uğraşıyorlardı.

MERKEZLERİ POLONYA'DA

Çetenin bir merkez üssü olarak Varşova'da kurdukları "çağrı merkezi" polis tarafından basıldı. Böylelikle yalnızca para trafiğini yürüten suçlular değil, çetenin yönetim mekanizmasında yer alan dolandırıcılar da yakalanmış oldu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT