Almanya'da lunaparka saldıracaklardı: Saatlerce keşif yaptılar, bombalarla yakalandılar

Almanya'da lunaparka saldıracaklardı: Saatlerce keşif yaptılar, bombalarla yakalandılar

Köln'de sistematik bir biçimde yürütülen terör soruşturmalarında, korkutucu bir detay ortaya çıktı. Resmi raporlarda, terör şüphelilerinin bir lunaparka saldırı hazırlığında oldukları kaydedildi.

Almanya'nın en büyük şehirlerinden Köln'de bulunan bir lunaparkta, saldırı hazırlığındaki terör şüphelilerinin keşfe çıktığı iddia edildi.

Temmuz 2023'te bir terör operasyonunda tutuklanan şüphelilerin planlarına dair korkutucu detaylar ortaya çıktı. Federal Kriminal Dairesi, üç terör şüphelisinin, Deutz lunaparkına gelerek, planladıkları bir saldırıyı hayata geçirmek üzere keşif yaptıklarını öne sürdü.

Köln polisi tarafından teknik ve yakın takip altına alınan şüphelilerin, Paskalya'da, bir tren istasyonunda buluşarak Ren nehrinin sağ kıyısındaki Deutz lunaparkını gözlemeye koyuldukları fark edildi. İddiaya göre lunaparkta bulunan bazı oyuncaklara da binen şüpheliler, etrafta çok sayıda fotoğraf çekti. Fotoğraflardan birinde poz veren bir şüphelinin, polisin İslamcı örgütlere dayandırdığı "zafer işareti" yaptığı belirtiliyor.

"KATEDRAL" ŞÜPHELİLERİYLE BAĞLANTILARI VAR

Temmuz ayının ilk haftası yapılan bir operasyonda başka 3 kişiyle beraber, kaldıkları evler basılarak gözaltına alınan Tacikistan uyruklu şüphelilerin, yasa dışı yollarla ateşli silahlar elde edindikleri ve türlü bomba çeşitleri üzerinde çalıştıkları anlaşıldı.

Grubun, yılbaşı gecesi Köln Katedrali'ne saldırı planladıkları iddiasıyla tutuklanan kişilerle de bağlantıları oldukları öne sürülüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum