Köln'de hareketli saatler... Polis Köln Katedrali'ni ablukaya aldı

Köln'de hareketli saatler... Polis Köln Katedrali'ni ablukaya aldı

Köln Katedrali'ne olası saldırı ihtimaline karşılık polis katedrali ablukaya alıp köpekler eşliğinde arama yaptı.

Olası bir terör saldırısına ilişkin belirtilerin ardından polis akşam saatlerinde Köln Katedrali'nde köpeklerle arama yaptı.

Yılbaşı gecesi yakın bir tehlike olduğuna dair oluşan şüphelerin ardından polis, Cumartesi akşamı Köln Katedrali'nde özel güvenlik önlemleri uygulamaya başladı. Akşam ayinden sonra polis memurları katedralde polis köpekleriyle arama yaptı. Katedrali gece boyunca güvenlik altına alan polis, sabah ayini için yeniden açacak.

ÇANTA YASAĞI!

Alman "Bild" gazetesinin iddiasına göre, önlemlerin nedeni Almanya, Avusturya ve İspanya'daki güvenlik makamlarına ulaşan bilgiler. İddiaya göre, "İslamcı bir terör hücresi" yılbaşı ya da Noel'de saldırı düzenlemeyi planlıyordu. Köln Katedrali'ndeki Noel ayini de böyle bir saldırının hedefi olabilirdi.

Köln polisi cumartesi gecesi yaptığı açıklamada, "Polis, devlet güvenlik servisi tarafından devam eden soruşturmalar nedeniyle mevcut bulguların ayrıntıları hakkında yorum yapmayacaktır" dedi.

Basın açıklamasına göre Köln Kriminal Soruşturma Dairesi Başkanı Michael Esser, "Yarın tüm ziyaretçiler ibadet yerine girmeden önce kontrol edilecek" dedi. Polis ve katedral bölümü ziyaretçilere çanta getirmemelerini ve ayinlere erken gelmelerini tavsiye ediyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT