Almanya'da kurallar bir tek Alman vatandaşlarını mı bağlıyor? Yasaklı isim elini kolunu sallayarak ülkeye girdi

Almanya'da kurallar bir tek Alman vatandaşlarını mı bağlıyor? Yasaklı isim elini kolunu sallayarak ülkeye girdi

Alman basını tarafından ifşa edilen ve AfD'li siyasetçilerle beraber Avusturyalı bazı aşırı sağcıların yer aldığı gizli toplantıda bulunduğu öğrenilen Martin Sellner, giriş yasağı haberlerine rağmen Almanya'ya geldi.

Avusturyalı aşırı sağcı Martin Sellner, Almanya'ya girişinin yasaklandığına dair haberlere rağmen, dün ülkeye giriş yaptı. Avusturya gazetesi "Standard", Sellner'in Federal Polis tarafından yakalandığını ancak daha sonra yolculuğuna devam etmesine izin verildiğini bildirdi.

Passau Federal Polisi Başmüfettişi Jürgen Bockstedt, konuya dair yaptığı açıklamada, Sellner'in durdurulduğunu doğruladı. Başmüfettiş, "Ülkeye giriş nedenlerini inceledik ve kamu güvenliği ve düzeni için bir tehdit oluşturduğunu düşündürecek herhangi bir neden bulamadık ve bu nedenle girişine izin verildi" dedi.

YASAKLARA MEYDAN OKUMUŞTU

Basında daha önce çıkan haberlerde federal polisin Sellner'e ülkeye giriş yasağı koyduğu belirtilmişti. "Tagesspiegel" ve haber dergisi "Spiegel" de aynı yönde haber yapmıştı.

Sellner Cumartesi günü Telegram kanalı üzerinden, giriş yasağını tanımayacağını, "Bu yüzden Almanya'daki randevularımı kesinlikle iptal etmeyeceğim" ifadeleriyle duyurmuştu.

Sellner, AfD'lilerin katıldığı gizli toplantıda yer alan aşırı sağcı isimlerden biriydi.

ARTI49
Fotoğraf: Financial Times

HABERE YORUM KAT