Almanya'da "koalisyon bitsin" oylaması yapan parti 1 yıl sonraki seçimler için kararını şimdiden verdi

Almanya'da "koalisyon bitsin" oylaması yapan parti 1 yıl sonraki seçimler için kararını şimdiden verdi

Almanya'da koalisyon hükümeti içerisinde yer alan ve liberallerin oluşturduğu FDP'nin lideri Christian Lindner, yaptığı açıklamada, "FDP'nin bir sonraki seçimlere bağımsız bir parti olarak gireceğini söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Almanya'da liberallerin oluşturduğu Hür Demokrat Parti (FDP), geçen hafta kritik bir oylamaya gitti.

Federal Mecliste FDP'nin "trafik ışıkları" koalisyonunun sona ermesine ilişkin oylaması başladı ve Ocak ayında sonuçlar belli olacak. Yaklaşık 600 üye, federal hükümetin geleceğine karar vermek üzere bir önerge sundu. 1 Ocak 2024'e kadar tüm Liberaller, üye anketinin bir parçası olarak SPD ve Yeşiller ile koalisyonun erken sona erdirilmesi lehine oy kullanma fırsatına sahip...

FDP lideri olan ve aynı zamanda mevcut koalisyon hükümetinin Maliye Bakanı Christian Lindner'in etrafındaki FDP parti yönetimi, trafik ışığı koalisyonundan memnuniyetsizliğini düzenli olarak dile getirse de, şimdi koalisyonda kalma yönünde kampanya yürütüyor.

AÇIKLAMALAR YAPTI

Christian Lindner, ntv.de'nin sorularını yanıtladı. Lindner, koalisyon hükümeti için, "Bu yıl kesinlikle her şeyi doğru yapmadık. Ancak sonuç olarak yanlıştan çok doğru yaptık" ifadelerini kullandı.

"Anketler uzun zamandır trafik ışığı partisinin artık kendi çoğunluğuna sahip olmadığını gösteriyor. Özgür bir demokrat olarak, kişisel sorumluluk sizin için özellikle önemlidir. Neyi yanlış yaptınız?" sorusuna Lindner şöyle yanıt verdi:

"Çoklu krizler nedeniyle ruh hali depresif. Uluslararası durumdan bahsettiniz. Ekonomik olarak durgunluk ve enflasyonla uğraşıyoruz, yüksek göç sorunlarını görüyoruz. Elbette tüm bunlar ilgili hükümetle bağlantılı. Bu yıl kesinlikle her şeyi doğru yapmadık. Ancak sonuç olarak yanlıştan çok doğru yaptık."

GELECEK KARARINI VERDİ

Christian Lindner, FDP'nin bir sonraki seçimlere bağımsız bir parti olarak gireceğini de vurguladı.

"En geç iki yıl içinde federal seçimler olacak. Friedrich Merz kabinesinde Maliye Bakanı olmayı Olaf Scholz kabinesinde Maliye Bakanı olmaya tercih eder misiniz?" şeklindeki soruya Lindner, şu yanıtı verdi:

"Bu soru çok uzak bir geleceğe bakıyor. Maliye politikasından bahsettiğinizde SPD vergi artışları ve daha fazla borçlanma lehine kampanya yürütüyor. Scholz hükümeti de tam olarak bunu engelliyor. Öte yandan CDU da vergi artışlarıyla flört ediyor ve bazı eyalet başbakanları borç freninden kurtulmak istiyor çünkü bu durum rahatsız edici kararlar alınmasını gerektiriyor. Bu seçenekler ışığında FDP'nin bir sonraki seçimlere bağımsız bir parti olarak gireceğini söyleyebilirim."

ARTI49

HABERE YORUM KAT