Almanya'da koalisyonun sonu mu: "Bitsin" dediler ve oylamaya gittiler

Almanya'da koalisyonun sonu mu: "Bitsin" dediler ve oylamaya gittiler

Almanya'da bütçe anlaşmazlığının çözülmesinin ardından şimdi FDP, Trafik ışıkları koalisyonun sona ermesini oyluyor.

Almanya'da liberallerin oluşturduğu Hür Demokrat Parti (FDP), kritik bir oylamaya gitti.

Federal Mecliste FDP'nin "trafik ışıkları" koalisyonunun sona ermesine ilişkin oylaması Pazartesi öğleden sonra başladı. Yaklaşık 600 üye federal hükümetin geleceğine karar vermek üzere bir önerge sundu. 1 Ocak 2024'e kadar tüm Liberaller, üye anketinin bir parçası olarak SPD ve Yeşiller ile koalisyonun erken sona erdirilmesi lehine oy kullanma fırsatına sahip...

DİJİTAL OY PUSULASI

Daha önce duyurulan üye anketi Pazartesi günü FDP'nin iç portalında aktif hale getirildi ve üyelere e-posta yoluyla dijital bir oy pusulası gönderildi. Önümüzdeki 14 gün içinde üyeler, anketi başlatanlar tarafından sorulan "FDP, federal hükümetin bir parçası olarak SPD ve Yeşiller ile koalisyona son vermeli mi?" sorusunu oylayacak.

Üyeler anketi oylarken sadece evet ve hayır oyu verebilecek. Maliye Bakanı Christian Lindner'in etrafındaki FDP parti yönetimi, trafik ışığı koalisyonundan memnuniyetsizliğini düzenli olarak dile getirse de, şimdi koalisyonda kalma yönünde kampanya yürütüyor.

FDP Ulaştırma Bakanı Volker Wissing de Pazartesi öğleden sonra oy verme davranışını doğrudan kamuoyuna açıkladı. Wissing, X platformunda "Trafik ışığı koalisyonunda kalmaktan yana oy kullandığını” açıkladı.

ÇATLAK TEHLİKESİ Mİ VAR

Seçimin sonucu, hükümette kimin yer alması gerektiğine dair parti içi tartışmayı daha da alevlendirebilir. Üye anketini başlatan 598 kişi imzaları birkaç gün önce teslim etti. Federal Meclis üyesi Matthias Nölke, diğerleriyle birlikte oylamayı başlattı ve koalisyon üyeliğine açıkça karşı çıktı. Nölke'ye göre, üyelerin yüzde 60 ya da 70'inin oylamaya katılması ve bunların yarısından fazlasının "Trafik lambası koalisyonundan çıkalım" demesi proje için bir başarı olacak.

ARTI49

FOTOĞRAF: X

HABERE YORUM KAT