Almanya'da ilaç krizi: Bavyera'dan antibiyotik hamlesi

Almanya'da ilaç krizi: Bavyera'dan antibiyotik hamlesi

Almanya’da yaşanan antibiyotik ilaç sıkıntısı nedeniyle Bavyera eyalet hükümetinin, ülkede onay almamış ve tescil edilmemiş antibiyotik şurupların ithal edilmesine geçici onay vereceği açıklandı.

Holetschek, Bavyera'da durumu düzeltmek için gerekli adımları atacaklarını ve yerel yönetimlere onay almamış veya tescil edilmemiş antibiyotik şuruplarının ithalatına geçici süreyle izin verecekleri yeni bir kararname çıkardıklarını açıkladı.

Almanya Çocuk Doktorları Birliği (BVKJ) Sözcüsü Jakob Maske, ülkede belirli ilaçlardaki eksikliğin giderek arttığını ve özellikle çocuklara verilen antibiyotiklerde sıkıntı yaşandığını belirterek, hasta çocuklara yeterince antibiyotik sağlanamadığı için durumun endişe verici olduğunu ifade etti.

Almanya Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Gülde ise ilaçlardaki tedarik darboğazına karşı önlemler aldıklarını ve yerel yönetimlerin tedarik sorununa esnek yaklaşabileceklerini kaydetti. Gülde, Bavyera eyaletinin onay almamış antibiyotik şuruplarını ithal etme imkanına sahip olduğunu da belirtti.

HABERE YORUM KAT