Almanya'da antibiyotik kıtlığı: Çocuk Doktorları Birliği Sözcüsü uyardı...

Almanya'da antibiyotik kıtlığı: Çocuk Doktorları Birliği Sözcüsü uyardı...

Almanya Çocuk Doktorları Birliği (BVKJ) Sözcüsü Jakob Maske, ülkede çocuklar için kullanılan antibiyotik ilaç sıkıntısı yaşandığını söyledi.

Almanya'da bazı ilaçlarda eksiklik artıyor ve çocuklara verilen antibiyotiklerin eksikliği özellikle endişe verici hale geliyor. Almanya Sağlık Bakanlığı, bu durumdan kırsal ve şehirlerin eşit şekilde etkilendiğini belirtti

"Bu gerçekten antibiyotiğe ihtiyaç duyan çocuklara bazen antibiyotik verilmediği anlamına geliyor." diyen Maske, hasta çocuklara şu anda yeterince antibiyotik sağlanamadığı için durumun endişe verici olduğunu ifade etti.

Her gün akciğer ve şiddetli kulak enfeksiyonu gibi hastalıklardan dolayı çok sayıda çocuğun antibiyotiğe ihtiyaç duyduğunu anlatan Maske, Almanya'da hiç bu ölçüde bir antibiyotik kıtlığı görmediğini belirtti. Maske, Almanya Sağlık Bakanlığına ilaç tedarikiyle ilgili sorunları mümkün olan en kısa sürede çözme çağrısında bulundu.

Hastanelerin de bu durumdan etkilenmemesini isteyen Maske, "Aksi takdirde gerçekten çocuklar ölür veya daha önce görmediğimiz ciddi komplikasyonlar ortaya çıkar." uyarısında bulundu.

Yerel makamlar antibiyotik içeren şurupları ithal edebilir

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Gülde, Berlin'de düzenlediği basın toplantısında ilaç tedarik darboğazı hakkında açıklama yaptı. Gülde, bu konuda harekete geçmek için hazırlanan bir yasa tasarısıyla erken uyarı sistemlerinin daha da genişletileceğini söyledi. Böylece tedarik sıkıntılarına daha hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edilebileceği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Gülde, çocuklar için antibiyotik içeren şuruplarda yaşanan eksikliğin daha önce duyurulduğunu hatırlatarak, yerel yetkililerin tedarik darboğazına karşı daha esnek davranabilmesi için yeni tedbirler alındığını belirtti. Gülde, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda söz konusu antibiyotik şuruplarının ithal edilebileceğini ifade etti.


 

HABERE YORUM KAT