Almanya'da iflas dalgası devam ediyor: Ünlü online alışveriş markası iflas etti

Almanya'da iflas dalgası devam ediyor: Ünlü online alışveriş markası iflas etti

Almanya’nın ünlü moda platformu ve online alışveriş mağazası "Dress-for-less" iflas etti. Peki müşteriler paralarını nasıl geri alabilirler?

Almanya’da iflas dalgası devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde iflas eden Alman erkek mağazasının ardından şimdi ise ünlü online moda şirketi "Dress-for-less” iflas başvurusunda bulundu. Moda perakendecisinin bağlı olduğu Signa grubunun mali zorlukları, mağazayı iflasa itti. İflas dilekçesi Noel'den önce sunuldu.

MÜŞTERİLERİ BEKLEYEN SONUÇLAR

Bir şirket iflas ederse, bu durum tüketiciler için de hoş olmayan sonuçlar doğurabilir. Eğer şirket online bir işletmeyse, şu anda Alman moda perakendecisi dress-for-less’de olduğu gibi, iflasın genellikle yasal iptal hakkı üzerinde bir etkisi yoktur.

Online alışverişte müşteriler, satın aldıkları ürünleri 14 gün içinde iade edebilirler. Satın alma işleminden hemen sonra, mallar teslim edilmeden önce de iptal mümkündür.

Tüketici koruma kuruluşu, mağaza iflas başvurusunda bulunduktan sonra tüketici, satın alma bedelini ödediyse, artık iflas bürosuna taleplerini kaydettirmek zorunda olmadıklarını açıkladı. Bu durumda müşteriye, eğer hala para varsa, iflas bürosundan ödeme yapılabilir.

Ancak perakendeci, satın alma bedelini zaten tahsil etmişse, malların geri verilmesi halinde ödemenin artık iade edilmemesi veya tam olarak iade edilmemesi riski vardır.

ÜRÜN TESLİMATI OLMAZSA

Bir şirket iflas ederse ve ödemesini yaptığınız ürünler teslim edilmezse ne yapmalısınız? Bu durumda, yetkili bölge mahkemesi tarafından atanan iflas yöneticisi, sipariş edilen ürünlerin teslim edilip edilmemesi gerektiğine karar verir.

Parayı geri alma şansı, diğer şeylerin yanı sıra alacaklılar grubunun büyüklüğüne ve iflas oranına bağlı olarak değişir. Çalışanlardan gelen talepler, mahkeme masrafları ve iflas yöneticisinin ücreti genellikle öncelikli olduğundan, müşteriler genellikle tutarın yalnızca bir kısmını geri alırlar.

ARTI49

FOTOĞRAF: Unsplash

HABERE YORUM KAT