Almanya'da "hastalık geliyorum" diyordu... Ve Olaf Scholz da koronavirüse yakalandı

Almanya'da "hastalık geliyorum" diyordu... Ve Olaf Scholz da koronavirüse yakalandı

Bir hastalık dalgası şu anda Almanya'yı etkisi altına almış durumda. Robert Koch Enstitüsü'ne göre, Aralık ayı başında 7,9 milyon kişi solunum yolu rahatsızlığı geçirdi. Ve şimdi de Şansölye Olaf Scholz, koronavirüse yakalandığını duyurdu...

Almanya'da koronavirüs vakaları bir süredir artıyor. Ülkede "maske" ve "aşı" zorunluluğu da yeniden tartışılmaya başlandı.

Artan vakalar, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'a kadar uzandı ve Scholz, koronavirüse yakalandı.

"ŞİMDİLİK MASAMDAN ÇALIŞIYORUM"

Şansölye Scholz, X'te yaptığı paylaşımda, testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Scholz, "Bu açıkçası beni mutlu eden bir sürpriz değil. Mevcut Covid-19 testlerim iki çizgi gösteriyor. Az sayıda semptomla, hafif bir seyre güveniyorum ve şimdilik sadece masamdan çalışıyorum" diye yazdı.

PROGRAMINDA NELER VARDI

Scholz'un programı arasında; yarın Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun kabulü ve Çarşamba günü de Kabine toplantısına başkanlık etmek vardı.

Scholz'a virüs ilk kez 2022'nin Eylül ayında bulaşmıştı. Scholz o zaman da sadece hafif semptomlardan muzdarip olmuştu. Ve o dönem Başbakanlıktaki dairesinde izolasyona girmişti.

Bir hastalık dalgası şu anda Almanya'yı etkisi altına almış durumda. Robert Koch Enstitüsü'ne göre, Aralık ayı başında 7,9 milyon kişi solunum yolu rahatsızlığı geçirdi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT