Almanya’da geniş çaplı araştırma: 20 yaşında zirve yaptığı teorisi çürütüldü

Almanya’da geniş çaplı araştırma: 20 yaşında zirve yaptığı teorisi çürütüldü

Almanya’da Heidelberg Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, bir milyondan fazla kişi üzerinde yaptıkları araştırmada, zihin gücünün 20 yaşından önce zirve yaptığı teorisini çürüttü.

Araştırmacılara göre, kişinin sorulara doğru cevap verme süresini belirten düşünme hızı 30 yaşına kadar artıyor. Daha sonra uzun süre sabit şekilde devam eden hız, 60 yaşından itibaren azalmaya başlıyor.

ZİHİN GÜCÜ 60 YAŞINDAN SONRA AZALIYOR

Zihin gücünün 60 yaşından önce azalmadığı anlamına da gelen araştırma, beynin vücuttan çok daha sonra yavaşladığını gösterdi. 80'e ulaştıktan sonra, beyni küçülten doğal yaşlanma sürecinden dolayı zihin gücünde hızla bozulma görüldüğü kaydedildi.

1 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ İNCELENDİ

Gönüllülerin tepki süresinden zihin hızının ölçümü konusunda farklı bir hesaplama kullanan Heidelberg Üniversitesi araştırmacıları, “Sonuçlarımız, zihin hızında yaşa bağlı bir yavaşlama olduğu konusundaki yaygın görüşe meydan okuyor” dedi. Daha önceki araştırmalar, orta yaşlı insanların daha yavaş düşündüklerini gösteriyordu. 2016 ve 2018 yılları arasında yaşları 10 ila 80 arasında değişen 1,2 milyon kişi üzerinde yapılan araştırmanın sonuçları Nature Human Behaviour dergisinde yayımlandı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

HABERE YORUM KAT