Almanya'da evinde 2000 Euro'dan fazla nakit para bulunduran koruma altında değil!

Almanya'da evinde 2000 Euro'dan fazla nakit para bulunduran koruma altında değil!

Almanya’daki sigorta uzmanları, evde nakit para bulundururken dikkat etmeniz gerekenleri açıkladı.

Almanya'da halk arasında dolaşan efsanelerden biri de evde 10.000 Euro'dan fazla nakit bulundurmanın yasak olduğu. Ancak bu bilgi gerçekliği yansıtmıyor. Evinizde istediğiniz kadar nakit para bulundurabilirsiniz.

Öte yandan insanlar özellikle enflasyon dönemlerinde paralarını bankaya yatırmanın mı yoksa evde saklamanın mı mantıklı olduğunu seçemiyor.

Uzmanlar evlerde belli bir miktar nakit para bulundurmanın kart okuyucuların çalışmadığı veya teslimatçıya bahşiş vermek gibi durumlarda gerekli olduğunu söylüyor. Hatta evde bir hafta boyunca yiyecek ve hijyen ürünleri sağlayacak kadar nakit paranın bulunması özellikle uzmanlar tarafından belirtiliyor.

Ancak uzmanlar 1500 ila 2000 Euro'dan fazla para bulundurmamanın özellikle altını çiziyor. Çünkü eşya sigortası, olası bir hırsızlık durumunda maksimum 2000 Euro'ya kadar nakit parayı karşılıyor. Dolayısıyla binlerce Euro nakit paranız olsa da bunu geri almanız pek mümkün gözükmüyor.

Öte yandan uzmanlar, enflasyon dönemlerinde büyük miktarda nakit paranın saklanması akıllıca bir fikir olmayabileceğini söylüyor ve paranızı değeri hızla düşmeyen şeylere yatırmanızı öneriyorlar.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
2 Yorum