Almanya'da patronunuz güneş kreminizin parasını ödemek zorunda!

Almanya'da patronunuz güneş kreminizin parasını ödemek zorunda!

Almanya'da yasal gerekliliklere göre işverenlerin çalışanlarına güneş koruyucu ürünler temin etmelerini veya bunların maliyetini karşılamaları gerekiyor.

Yaz ayları gelip çattı. Uzmanlar güneşin zararlı etkilerinden korunmanın öneminin her fırsatta altını çiziyor. Almanya'da, patronlarının çalışanlarına güneş kremi masraflarını karşılaması gereken belirli yasal gereklilikler bulunuyor.

Güneş ışınlarının özellikle cilt üzerinde olumsuz etkileri bulunuyor. Bunun farkında olan Almanya'daki yasal sistem, çalışanların sağlığını korumak amacıyla güneş koruyucu ürünlerinin maliyetini işverenlere yüklüyor. Bu tasarı, çalışanların güneşe çıkarken kendilerini koruma konusunda daha fazla bilinçlenmelerini sağlamak için tasarlanmış bir önlem.

Alman Medeni Kanunu'nun 618. paragrafına göre işverenin çalışanlarının hastalanmaması için işyerinde riskten korunma önlemleri alması gerekiyor. Özellikle inşaat şantiyeleri, yüzme havuzları  ve peyzaj işlerinde çalışanların da yüksek düzeyde UV radyasyonuna maruz kaldıkları için cilt kanseri riski bulunuyor.

Ancak hukukçulara göre iş güneş kremine gelmeden önce, işveren öncelikle güneş ışınlarından korunmak için teknik önlemler almakla yükümlü. Örneğin, UV indeksinin belirli bir değerin üzerinde olduğu günlerde, bunlar 12:00 ile 15:00 saatleri arasında açık havada çalışmaktan kaçınılmasını işverenler çalışanlarına sağlamak zorunda.

 Ayrıca işverenlerin UV korumalı iş kıyafetleri sağlaması ve bunun masraflarını karşılaması da gerekiyor. Bunlar güneş gözlüğü, oyun korumalı kasklar ve özel işlevsel gömlekleri içerebiliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT