Almanya’da ebeveynlere 'çocuklarınızı okumaya teşvik etmeyin’ çağrısı yapıldı

Almanya’da ebeveynlere 'çocuklarınızı okumaya teşvik etmeyin’ çağrısı yapıldı

Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, ebeveynlere meslek işçisi eksikliği sorununu çözmek için 'çocuklarınıza üniversite baskısı' yapmayın çağrısında bulundu.

Almanya'da birçok genç kendine daha iyi bir gelecek hazırlamak için üniversite hayalleri kuruyor. Öte yandan ülkede zanaatkar açığı günden güne artıyor.

Almanya  Çalışma Bakanı Hubertus Heil, bu problemi çözmek için ebeveynlere çağrıda bulundu. Heil, "Sık sık ebeveynler çocuklarını üniversiteye yönlendiriyor. Oysaki birçok meslek alanında "gerçekten iyi para kazanmak" mümkün. İş gücü eksikliğiyle mücadele etmeliyiz" dedi. Heil, Federal İstihdam Bürosu'nun kariyer danışmanlığı hizmetinin yedinci sınıftan itibaren okullarda daha yoğun çalışmalar yapılmasını önerdi.

Almanya Nitelikli Zanaatkarlar Konfederasyonu Başkanı Jörg Dittrich ise gençlerin zanaat eğitimlerine teşvik edilmesi gerektiğini söylüyor. Dittrich, "Şu anda 40.000 çıraklık pozisyonu boş durumda. Isıtma, su, elektrik tesisatçılarına ve genel olarak inşaat sektöründe elemana ihtiyaç var" diyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum