Almanya'da E-reçetenin resmi başlangıcı belirlendi

Almanya'da E-reçetenin resmi başlangıcı belirlendi

Almanya'da E-reçetenin ülke çapında tanıtımı ve test edilmesi devam ediyor.

Almanya'da E-reçetenin ülke çapında tanıtımı ve test edilmesi devam ediyor. 1 Eylül'den itibaren eczaneler dijital reçete kabul etmeye başlayacak.

Sağlık temsilcileri e-reçeteyi uygulamaya koymak için daha fazla adım üzerinde anlaştılar. 1 Eylül'den itibaren Almanya genelindeki eczaneler dijital reçeteleri kabul etmeye başlayacak. 

Gematric tarafından açıklandığı gibi, Eylül ayından itibaren Schleswig-Holstein ve Westphalia-Lippe'de daha fazla e-reçete kullanılmaya başlanacak. Bu tarihten itibaren daha fazla klinik sürece eklenecek. Bu şekilde ilerleyerek kısa bir süre için ülke çapında kullanılmaya başlanması planlanıyor.

Bu iki bölde için aralık 2022 tarihi itibariyle dijital reçeteler muayenehaneler ve klinikler için de zorunlu hale gelecek. Fakat bunun olmasının da bir ön koşulu var. O da ; Gematik hissedarlarının, Federal Hükümetin, Doktorların ve sağlık sigortası kuruluşlularının uygulamadan memnun olmaları gerekiyor.

Yine aralık ayı ile birlikte E-reçeteler diğer altı eyalette de tanıtılmaya başlanacak. Kalan eyaletlerde ki tanıtımın ise önümüzdeki yıl yapılması planlanıyor. 

Nisan ayına gelmeden E-Reçete test yapıldığı bölgelerde 10.000 den fazla kez kullanılarak popüler bir hale geldi. Yıl başında bu sayı sadece 2000 civarındaydı. Ülke çapında ise her yıl ortalama 500 milyon reçete yazılıyor.

E-Reçete şimdilik sadece yasal sağlık sigortası olanlar için geçerli, özel sağlık sigortası olanlar için geçerli değil. 

Artı49
Fotoğraf: Volodymyr Hryshchenko - Unsplash

HABERE YORUM KAT